Objavljeni detalji teške prometne na A1: Vozaču kombija pukla guma, zabio se u auto

Foto: Hrvoje Kostelac/PIXSELL

Jučer u 18:05 dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba. Teško su ozlijeđene četiri osobe, koje su Hitnom i helikopterskom službom prebačene u bolnicu. Lakše je ozlijeđeno pet osoba.

Policija je objavila kako je došlo do nesreće:

"Prometna nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, u smjeru sjevera, lijevom prometnom trakom gdje je došlo do puknuća pneumatika, uslijed čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem te prešao u desnu prometnu traku i udario u osobni automobil dubrovačke registracijske oznake kojim je upravljao 64-godišnji vozač iz Lopuda, nakon čega su automobili sletjeli izvan kolnika, udarili u kamenu stijenu, prevrnuli se i ponovo zaustavili na kolniku.

Teško ozlijeđene četiri osobe, njih pet lakše

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene četiri osobe, i to 51-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake i putnici 51-godišnjakinja i maloljetnik, kao i 55-godišnja putnica u osobnom automobilu dubrovačke registracijske oznake, dok su lakše ozlijeđeni putnici iz osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake, i to 67-godišnjak, 20-godišnjak, maloljetnik i dijete, kao i 64-godišnji vozač osobnog automobila dubrovačke registracijske oznake", priopćili su iz Policijske uprave ličko-senjske.

Zbog očevida cesta bila zatvorena do 23 sata

Podsjetimo, zbog policijskog očevida je do 23 sata za sav promet bila zatvorena dionica Gospić-Otočac u smjeru Zagreba. Obilazak je bio državnom cestom DC50 između čvorova Gospić i Otočac. 

Stvarale su se goleme kolone, ponajprije prije čvora Otočac, te na silasku s autoceste na čvoru Gospić i prije tunela Brezik, koji je u jednom trenutku bio zatvoren. 

Naišli vojnici, pomogli ozlijeđenima

Na prometnu nesreću su naišli i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS), potvrđeno je iz Ministarstva obrane (MORH). Osmero pripadnika ZSS-a pomoglo je ozlijeđenima na licu mjesta. 

"Pripadnici ZSS-a školovani su i certificirani i za pružanje prve pomoći, a ovo je još jedan dokaz kako su pripadnici Hrvatske vojske vrhunski profesionalci uvijek spremni pomoći", napomenuli su iz MORH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.