VIDEO Otvoren spektakularan most Hercegovina, spaja se na A1

Foto, video: Klix.ba

Impozantan most Hercegovina, dug nepunih jedan kilometar, na autocesti Vc, nedaleko od Čapljine, otvoren je večeras na ceremoniji kojoj je nazočio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vrpcu su presjekli premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i resorna ministrica prometa i veza Andrijana Katić, nakon čega je na mostu uslijedio vatromet.

Novih jedanaest kilometara autoceste, u čijem je sastavu i most preko Neretve kod mjesta Počitelja, dio je autoceste na koridoru Vc. Spaja se na hrvatsku autocestu A1 odvojkom za Luku Ploče.

"Ovo je povijesni događaj za BiH, spaja je s EU"

Predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto ocijenila je otvaranje mosta povijesnim događajem za BiH. 

 

"Ovaj most ima jedinstvenu svrhu, ključna je točka prometnog povezivanja BiH s EU", rekla je Krišto. 

Zahvalila je premijeru Plenkoviću na potpori koju daje ovoj državi.

Nikšić je ocijenio da je nova vlada napravila važan iskorak u dinamiziranju izgradnje prometne infrastrukture. Zahvalio je hrvatskom premijeru na potpori za otvaranje pregovora s EU. 

"Bez vašeg angažmana i drugih prijatelja, to ne bi bilo realno", istaknuo je Nikšić. 

Most Hercegovina dug je 980 metara i visok nepunih 100 metara. Za njegovu izgradnju izdvojeno je nešto više od 100 milijuna eura. 

Hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković, koji je u dvodnevnom posjetu BiH, u popodnevnim je satima nazočio sjednici Predsjedništva BiH. Tijekom dana imao je više susreta u Sarajevu s vodećim državnim dužnosnicima, a za četvrtak su predviđeni sastanci s čelnikom HNS-a BiH Draganom Čovićem te obilazak više značajnih institucija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.