Akcija Maestro u Vinkovcima. Pali dileri droge i službenica MUP-a koja im je pomagala

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je pet osoba, među kojima i državnu službenicu PU vukovarsko-srijemske, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja usmjerenog na suzbijanje ulične prodaje droga, izvijestili su danas.

Kriminalističkim istraživanjem pod nazivom Maestro bilo je obuhvaćeno više osoba s područja PU vukovarsko-srijemske te su temeljem sudskih naloga provedene pretrage domova i drugih prostorija, osoba i pokretnih stvari.

Utvrđena je osnovana sumnja da su četvorica muškaraca u dobi od 54, 54, 29 i 27 godina života, u razdoblju od ožujka do 28. lipnja 2024. godine, s namjerom ostvarivanja materijalne koristi, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske preprodavali kokain, amfetamin i marihuanu, dok se 26-godišnjakinja, državna službenica Policijske uprave, sumnjiči za pomaganje u preprodaji droga.

Pronađeni speed, trava, kokain, novac...

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 210 grama amfetamina, 71 gram marihuane, 1.04 grama kokaina, više mobilnih telefona, digitalnih vaga i nekoliko tisuća eura, navode iz policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njih biti upućena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičena 26-godišnjakinja bit će udaljena iz službe te će protiv nje Službeničkom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti, sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Iz PU vukovarsko-srijemske poručuju kako kontinuirano provode represivne i preventivne aktivnosti s ciljem suzbijanja zlouporabe droga te su rezultati takvog djelovanja vidljivi i kroz povećanje broja utvrđenih kaznenih djela i prekršaja, kao i kroz povećani broj realiziranih zapljena.

Lani značajno porastao broj kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga

Broj kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga prošle je godine porastao za 58.4, dok je broj prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga porastao za 16.1 posto. U 2023. godini realizirane su 254 zapljene droge, što je devet posto više u odnosu na 2022. godinu, navode iz policije.

Dodaju kako su u prvih pet mjeseci ove godine otkrivena 64 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je zaplijenjeno 720 grama amfetamina, 952 grama heroina, 1.3 kilograma kokaina i 786 grama marihuane.

Isto tako, podnesene su 104 prekršajne prijave radi nedozvoljenog posjedovanja droga, temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, podaci su PU vukovarsko-srijemske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.