Pao CEZIH. HZZO: Ericsson kaže da radi

Foto: PIXSELL/Zeljko Lukunic

Nešto prije 13 sati opet je, valjda pedesttisućiti put, pao CEZIH, sustav za lijekove i uputnice.

Ljudi opet ne mogu podići lijekove u ljekarnama.

Centralni informacijski zdravstveni sustav za lijekove i recepte, vjerojatno najgori informatički sustav u državi koji za HZZO održava Ericsson Nikola Tesla, prije pet dana pao je praktički na pola dana. 

"Što se tiče povremenih poteškoća u radu CEZIH-a, a koji su se pojavili unazad nekoliko mjeseci, oni su još uvijek uzrokovani radovima na optimizaciji sustava na novoj platformi. Kao što je već komunicirano, zbog zastarjelosti infrastrukture bilo je nužno sustav CEZIH i pripadajuće podatke sa strojne i programske osnovice preseliti na infrastrukturu koja će omogućiti naprednije performanse sustava", citirali su tada iz HZZO-a Ericsson Nikolu Teslu, kao i navod da se "poduzimaju sve aktivnosti kako bi sustav brzo i efikasno radio".

Bojimo se i pomisliti kako bi CEZIH tek funkcionirao, odnosno kako ne bi funkcionirao, da se ne "poduzimaju sve aktivnosti". 

Index je i ovoga puta upitao HZZO o novom padu CEZIH-a.

U odgovoru HZZO navodi da su im iz Ericssona rekli da u sustavu nema nikakvih smetnji i da na helpdesk HZZO-a nije došla niti jedna prijava o poteškoćama u radu CEZIH-a.

Subota je, doduše, pa golema većina ljekarna nakon 13 sati ni ne radi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.