Penava otkrio koga će DP podržati na predsjedničkim izborima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Domovinski pokret (DP) će na predsjedničkim izborima podržati HDZ-ova kandidata Dragana Primorca, odlučilo je jednoglasno Predsjedništvo DP-a na stranačkoj klauzuri održanoj proteklog vikenda u Amadria Parku u Šibeniku, izvijestio je danas predsjednik DP-a Ivan Penava.

„Napravili smo ono što smo obećali učiniti početkom ožujka“, rekao je Penava na konferenciji za novinare, nakon što su si uzeli dovoljno vremena da "sagledaju političku situaciju i konstelacije“.

Za Primorca su se odlučili jer su u njemu prepoznali kandidata s ozbiljnom političkom kampanjom. „Kad pogledate kandidate koji pripadaju centru ili desno, Primorac je jedini za koga možemo reći da ima ozbiljnu kampanju i može ostvariti ozbiljan politički rezultat“, kaže Penava.

DP je u Amadria Parku u Solarisu kraj Šibenika održao klauzuru čiji je cilj bio "jačanje DP-a, stvaranje dodatne kohezije i povezanosti, posebno u segmentu proteklih izbora, parlamentarnih i europskih“.

Penava je ustvrdio da su izašli jači iz nedavnih unutarstranačkih izbora, nakon kojih je stranku napustilo pet do šest posto članova, s jasnijom vizijom tko su, što su i kamo idu.

„Javnost može očekivati od nas iz DP-a, koji smo preuzeli odgovornost za najvažnije resore u državi, a to su demografija, gospodarstvo i poljoprivreda, da ćemo raditi na tom cilju“, istaknuo je.

„To su pravci u kojima će DP djelovati kroz resore kojima upravljaju naši ministri“, poručio je Penava dodajući da će time mijenjati Hrvatsku na bolje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.