Plenković o uhićenju HDZ-ovog bivšeg šefa Cesta: Ništa ne znam

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nije komentirao uhićenje bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, rekavši da je o tome doznao iz medija te će se o slučaju očitovati Državno odvjetništvo RH (DORH).

>> Uhićeni HDZ-ov bivši šef Cesta, njegov bratić i direktorica. Traju pretresi

"Nemam nikakvih komentara, vjerujem da će se DORH očitovati", izjavio je premijer Plenković na upit novinara na kraju konferencije za novinare u Banskim dvorima o najnovijem Izvješću svjetske Agencije za kreditni rejting Fitch koja je podigla kreditni rejting Hrvatske s 'BBB+' na 'A-'.

Dodao je kako nije znao za sumnje protiv bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josip Škorića, koji je član HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji. Upitan je li mu Škorić objasnio razlog ostavke prije mjesec dana premijer Plenković je rekao da nije, da ga nije ni vidio niti mu je on sugerirao da podnese ostavku.

Što se tiče Škorićevog članstva u HDZ-u, Plenković kaže da je stranački Statut predvidio ovakve situacije, nadležna stranačka tijela odlučivat će  o njegovom statusu u HDZ-u, što će ići po redovitoj proceduri.

Zašto je uhićen Škorić?

Uskok i policija ranije jutros su potvrdili da su uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhićenima je, kako se neslužbeno doznaje, donedavni predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić. Navodno je uhićena i direktorica tvrtke Structiv Sanda Bajtl.

Mediji doznaju da ih se sumnjiči za namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici.

U policiji kažu da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravodobno obavijestiti javnost.

Josip Škorić je na čelu Hrvatskih cesta bio od 2017. a mediji su ga spominjali kao jednog od najbližih suradnika ministra Olega Butkovića. Ostavku je iz osobnih razloga podnio u kolovozu, no u istoj je javnoj tvrtki ostao raditi kao savjetnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.