Poginuli Križevčani bili su prijevoznici. Majka i supruga: Ne znam kako ću dalje

Tragedija u kojoj su u stravičnoj prometnoj nesreći u Italiji život izgubili otac i sin, Dragutin (65) i Tomislav (40) Višak, križevački poduzetnici, vlasnici prijevozničke tvrtke, zavila je u crno cijele Križevce i prigorski kraj.

Kako su prenijeli talijanski mediji, nesreća se dogodila na autocesti između San Giorgia di Nogara i Latisane, iz smjera Trsta prema Veneciji, a do sudara je došlo tako što se Audi u kojem su bili otac i sin iz Križevaca u pretjecajnoj traci silovito zaletio u kamion koji se kretao ispred njih i kojim je upravljao 34-godišnji slovenski državljanin.

Uzroci nesreće još uvijek nisu poznati. 

Ministarstvo vanjskih poslova javilo je da će pružiti svu potrebnu pomoć obiteljima stradalih, a grad Križevci im se stavio na raspolaganje u slučaju bilo kakve potrebe.

"Izrazili smo sućut obitelji i u kontaktu smo s policijskim načelnikom oko prijevoza tijela u Križevce, što se još administracijski rješava", rekao je ePodravini gradonačelnik Mario Rajn.

Svi koji poznaju obitelj Višak s nevjericom su primili vijest o nesreći koja je najviše pogodila suprugu i majku, Ljerku Višak.

"Ne znam kako ću dalje"

"U šoku sam i ne znam kako ću dalje. U istom trenu ostala sam bez dvije najmilije osobe i otkad su mi rekli što se dogodilo, na tabletama sam za smirenje. Imamo osjećaj da će mi, kako će vrijeme odmicati, biti još teže. Ništa ne znam o samoj nesreći jer mi nitko nije službeno ništa rekao, osim da sam zauvijek izgubila supruga i sina", rekla je kroz suze Ljerka Višak za Podravski list

Jučer su Dragutin i Tomislav otišli na poslovni put u Italiju, a dionica autoceste na kojoj se dogodila tragedija nije im bila nepoznata jer su često prolazili njom s obzirom na to da u Italiji imaju brojne poslovne partnere.

"Meni više ništa ne može vratiti supruga i sina. Da ih barem mogu vidjeti još pet minuta da se oprostim od njih. Samo mi Bog može dati snagu da preživim ovu tragediju, a ne vjerujem da ću se od nje oporaviti. Imam još dva sina, jedan živi sa mnom, a drugi je u Zagrebu i moram nekako barem malo doći k sebi radi njih. Stalno me zovu i brojni prijatelji i oni su mi podrška u ovim najtežim trenucima u mom životu. Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali ovu moj bol više ništa ne može izliječiti", jecajući govori Ljerka.

Još uvijek se ne zna kad će tijela Dragutina i Tomislava biti prevezena iz Italije u Križevce, a i to Ljerki dodatno zagorčava veliku tragediju koja je pogodila njenu obitelj.

"Mi smo dogovorili prijevoz, ali čekamo odobrenje da ih pogrebno poduzeće može prevesti. Ne daj bože nikome ovakvo nešto", rekla je za Podravski Ljerka Višak.

I susjedi u šoku

I susjedi su u šoku i još nisu ni svjesni što se dogodilo.

"Draginu suprugu su jučer zbog šoka odvezli na hitnu, navečer je šetala kvartom, ne znaš što bi ju pitao, rekao joj. Imaju još dva sina, jedan je s njima u kući na katu, a drugi u Zagrebu. Tomislavu su napravili kuću preko puta i, evo, sad ga više nema", ispričala je za ePodravinu njihova susjeda te dodala kako je čula da im je navodno kamion ostao u kvaru negdje u Italiji, što je vjerojatno bio razlog njihovog odlaska.

"Kao obitelj su bili uljudni, uvijek su pozdravili, strašno je to", priča susjeda.

Drugi je susjed pročitao što se dogodilo.

"Vidio sam da je netko iz Hrvatske, pa iz Križevaca. Ma u šoku smo, poznajem Dragu, bili su vrijedni ljudi. Sin je bio motor poduzeća, biznisa, a išli su u Italiju na poslovni put, imali su tamo svoje mjesto za kamione. Velika je to nesreća", ispričao je on. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.