Policajac o nesreći na A6: Vozač se iz zone radova nije mogao vratiti u svoju traku

Foto: Cropix, Nova TV

Teška prometna nesreća dogodila se danas na autocesti A6 Rijeka - Zagreb. U frontalnom sudaru kombija i automobila poginule su dvije osobe, šest ih je prebačeno u bolnicu, a dvije su još uvijek na intenzivnoj.

Policija je izvijestila da je do nesreće došlo jer je vozač kombija u zoni u kojoj traju radovi prešao u suprotni trak. U prometnoj nesreći sudjelovali su kombi-vozilo s priključnim vozilom moldavskih registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Zagreba, te osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Rijeke. Na mjestu nesreće smrtno su stradale dvije ženske osobe, putnice u kombi-vozilu. Prema dosadašnjim informacijama, radi se o stranim državljankama, a utvrđivanje njihovih identiteta je u tijeku.

"Radilo se o velikoj brzini i gustoj magli"

>> Novi detalji nesreće: Uhićen vozač Moldavac, u kombiju poginule dvije strankinje

Dejan Hriljac, voditelj Službe prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske, govorio je o okolnostima nesreće za Novu TV.

"Očevid je obavljen i utvrđeno je da su okolnosti na cesti bile takve da je bila gusta magla i nesreća se dogodila u zoni radova. Radi se i o neprilagođenoj brzini. Vozač se iz zone radova nije mogao vratiti u svoju kolničku traku, već je nastavio kretanje po traci za suprotni smjer i došlo je do sudara", pojasnio je Hriljac.

Odgovorio je i na pitanje jesu li svi znakovi na ulazu u zonu radova bili propisno postavljeni.

"Tijekom očevida smo i to uzeli u obzir. Zasad se pokazuje da je sve bilo dobro obilježeno, sa svom signalizacijom koja mora biti postavljena", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.