Policiji se predao bjegunac iz kombija koji je usmrtio Nepalce. Priča mu je čudna

Foto: Nikola Mraovic/PIXSELL

Muškarac za kojeg se vjeruje da se nalazio u kombiju koji je rano jutros na autocesti kod Gospića sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginulo dvoje motociklista sam se danas predao policiji, neslužbeno doznaje Index.

Muškarac je nakon nesreće pobjegao, ali je danas popodne došao u policijsku postaju u pratnji odvjetnika. Kako neslužbeno doznajemo, od ranije je poznat policiji i ima podeblji dosje.

Muškarac je, nakon što se predao, odveden na ispitivanje. No čini se da policija, iako je prilično sigurna da je muškarac bio u kombiju, nije uvjerena u njegovu priču da je on bio vozač.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević za Hinu je rekla da se još uvijek utvrđuje je li uhićenik bio za volanom kombija.

Iza kombija je bio drugi kombi, u koji je vozač ušao nakon nesreće?

Portal 24sata doznao je od cestara da je prizor koji ih je zatekao nakon nesreće bio šokantan. Tvrde da takve prizore dosad nikada nisu zabilježili. Nakon što je vozač kombija naletio na motocikl, nije odmah stao, nego ih je vukao oko 300 metara prije nego što je stao na zaustavnoj traci. 

Motocikl je ostao zaglavljen ispod kombija, a tijela na cesti. 24sata doznaje od ljudi bliskih istrazi da smatraju da je iza kombija iz nesreće vozio još jedan kombi. Vozač kombija je nakon nesreće navodno ušao u njega i pobjegao s još nepoznatim ljudima, navodi 24sata.

Službene potvrde za ovu verziju još uvijek nema. Nije poznato ni kako je uhićeni muškarac za vrijeme ispitivanja svoj bijeg objasnio policiji.

Tijela poginulih na motociklu su neprepoznatljiva

Kombi ogulinske registracije u vlasništvu je 26-godišnjakinje iz Saborskog, a motocikl ima zadarsku registarsku oznaku i u vlasništvu je državljanina Nepala. Identitet poginulih s tog motocikla još se utvrđuje.

Kako doznajemo, tijela poginulih koji su bili na motociklu u vlasništvu Nepalca u neprepoznatljivom su stanju.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu, koje rukovodi očevidom, izvijestili su da se osim očevida poduzimaju i druge dokazne radnje za prometnu nesreću koja se dogodila oko 4:30 kod 186. kilometra autoceste A1, nedaleko od čvora Gospić, u pravcu Splita, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

"Poduzimaju se dokazne radnje i prikupljaju podaci radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće i utvrđivanja svih sudionika", stoji u kratkom priopćenju, uz napomenu da će po završetku očevida objaviti priopćenje o provedenim radnjama. 

Autocesta otvorena za promet

Nakon nesreće je promet na relaciji od Gospića do Gornje Ploče u smjeru juga bio u prekidu. Vozila su se na čvoru Gospić usmjeravala preko Gospića i Raduča i onda opet prema autocesti i čvoru Sveti Rok.

Tijekom dana su se kod čvora Gospić stvarale kilometarske kolone, ali cesta je poslijepodne otvorena za promet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.