"Poljski Fritzl" četiri godine držao zatočenu ženu koju je upoznao preko interneta

Ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: EPA

35-godišnji Poljak osumnjičen je da je 30-godišnjakinju, koju je upoznao na stranici za upoznavanje, četiri godine držao zatočenu u staji, silovao i mučio, piše The Telegraph.

Njih dvoje su se upoznali preko interneta, a onda je žena 2019. godine osumnjičenog Mateusza J. otišla posjetiti u malo naselje kod Glogova na zapadu Poljske.

Nije imala pristup struji, tekućoj vodi ni higijenskim potrepštinama

Tužitelji su priopćili da žrtva nije imala pristup struji, tekućoj vodi, toaletu niti higijenskim potrepštinama. Četiri godine provela je u staji u kojoj su nekad bile životinje. Nitko od susjeda osumnjičenog ništa nije posumnjao. 

Žrtva je prepričala da bi je, kada ne bi ispunila njegova seksualna očekivanja, tukao, mučio i izgladnjivao. Navodno je i rodila u obližnjem gradu Nowa Sol, a on ju je prisilio da dijete da na posvajanje.

"Nisam mogla reći istinu liječnicima"

"Nisam mogla reći istinu liječnicima. Bojala sam se, a on mi je zaprijetio da će biti još gore ako se požalim", rekla je žrtva. Tijekom zatočeništva u bolnici je bila još nekoliko puta zbog raznih iščašenja i ozljeda. Prošlog tjedna ponovno, pa je tada i upozorila liječnike koji su pozvali policiju.

Poljak, koji je uhićen u petak, negira optužbe, a prijeti mu do 25 godina zatvora zbog optužbi za mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje.

35-godišnjaka strani mediji nazivaju "poljskim Fritzlom". Joseph Fritzl, podsjetimo, jedan je od najozloglašenijih austrijskih kriminalaca, koji je svoju kćer držao u zatočeništvu 24 godine u tamnici ispod kuće. Za to vrijeme rodila je sedmero djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.