Ponavljanje izbora: HDZ poražen u Šibeniku i Trogiru - Adio Brkane!

PREMA Dosad prebrojenim glasovima, HDZ je izgubio i Šibenik i Trogir. Na ovim lokalnim izborima - Ante Županović, naime, osvojio je oko 12000 glasova više od dosadašnje gradonačelnice, protukandidatkinje Nede Klarić.

Županović, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik je nezavisni kandidat ispred koalicije SDP-a i HNS-a i  prvi je neposredno izabrani gradonačelnik Šibenika.

U Šibeniku je danas na ponovljene izbore izašlo 47 posto od ukupno 44.749 birača. Izbori su poništeni zbog jednog listića viška u drugom krugu lokalnih izbora.

Rilje: Ovo će biti Osijek na kvadrat!

Prema neslužbenim rezultatima koji su dobili SDP-ovci, pobjednik ponovljenih izbora u Trogiru je njihov kandidat Damir Rilje i već bučno slave, mogli smo se uvjeriti putem telefona.

"Mi smo negdje na 60 posto, a gospodin, kako ćemo ga nazvat, Brkan je negdje na 38 posto", kazao nam je Rilje. Upitan što će prvo učiniti kad dođe na vlast i, naravno, ako i ovi izbori ne budu poništeni, Rilje kaže:

"Prvo moram napraviti totalnu reviziju poslovanja gradskog poglavarstva. Ovo bi mogao biti Osijek na kvadrat", aludira Rilje na dugove koji su zatekli novu osječku administraciju. "Ovdje bi se trebao, po mom mišljenju, pojaviti i Uskok kako bi utvrdili stvarne razmjere njihova 'rada'", dodaje.

Zlatar Bistrica također SDP-u i HNS-u, SDSS poražen u Udbini i Donjem Lapcu

Kako su u Zlatar Bistrici i u Udbini u drugom krugu kandidati dobili jednak broj glasova, danas je tamo održan treći krug izbora. Prema neslužbenim rezultatima, u Zlatar bistrici je pobijedio Žarko Miholić iz koalicije HNS-SDP-HSU sa 738 nasuprot 690 glasova koje je osvojio Saša Pavlović iz koalicije HSS-HSZ-ZS. Glasalo je oko 60 posto birača.

Prema informacijama iz SDP-a, U Lapcu je njihov Dušan Šijan  pobijedio SDSS-ovog Dušana Đukića. U SDSS-u nam kažu da je u Udbini sa 41 glasom više pobijedio Ivan Pešut iz HDZ-a, koji je s njihovim Slobodanom Bjelobabom u drugome krugu bio potpuno izjednačen.

"Siguran sam da bi bilo bolje da je SDSS pobijedio u tim sredinama, no očito je to bila teška misija. O razlozima ćemo naknadno", kaže nam SDSS-ov Milorad Pupovac.

Izbori su ponovljeni i u općinama Posedarje i Hum na Sutli, no zasad nije poznato kako kotiraju njihovi kandidati.

A.B.
Foto: Marija Mihić, Nikša Stipaničev (Cropix), TV Trogir

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.