Požar na riječkom odlagalištu otpada pod kontrolom

Foto: PIXSELL/Goran Kovacic

Požar koji je noćas iza ponoći izbio na odlagalištu glomaznog otpada u reciklažnom dvorištu Komunalnog društva Čistoće na Pehlinu je pod kontrolom i nema otvorenog plamena, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Dario Gauš.

Na terenu je i dalje 18 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila, sudjeluju i strojevi Čistoće, pa se očekuje da se do večeri s požarišta neće dimiti.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović obišao je požarište i izjavio da je požar posve pod kontrolom, a radi se na premještanju otpada.

 

Neugodan miris i dalje prisutan, ali kažu da će nestati tijekom dana

U odnosu na požar koji se na istom odlagalištu dogodio lani, glomazni otpad sada je odvojen na više segmenata, pa nije, kao prošli put, zahvaćena velika količina otpada, nego znatno manje, rekao je.

Priznaje da je neugodan miris i dalje prisutan, ali se nada da do kraja dana više neće biti dima.

O lanjskom požaru na istome mjestu kazao je da je simptomatično da se već dva puta u godinu dana pojavljuje požar. To nije dobro, kaže, ali prije službene istrage ne može reći što je uzrok.

Filipović je istaknuo da su sve službe odmah reagirale, a vatrogasci su u roku od nekoliko minuta bili na požarištu i uz velike napore stavili požar pod kontrolu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.