Prometne nesreće na riječkoj obilaznici, zbog vjetra zabrane na dijelovima magistrale

Screenshot: HAK

Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. U priobalju puše jaka bura, na udare i olujna, javlja HAK.

Zbog vjetra zabrana je prometa:

  • za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8), državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće, lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće i na Krčkom mostu (I. skupina vozila);
  • na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Riječka obilaznica (A7):

  • prometna nesreća na 26. +400 km između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru Križišća. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 50 km/h;
  • prometna nesreća između tunela Katarina i tunela Škurinje I u smjeru Rupe. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Prometna prognoza za danas

Vozit će se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima.

Zbog bure moguća su ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebitskom području, osobito na Jadranskoj magistrali.

Pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama te pojedinim dionicama autocesta, a povremeni zastoji na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Očekuje se pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Tovarnik, Erdut, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Svilaj i Županja.

Zbog bure moguće su poteškoće u plovodbi na pojedinim trajektnim i katamaranskim linijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.