Psi lutalice napali i izgrizli ženu u Osijeku

Dva uhvaćena psa, smještena u Azilu Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

KAKO javlja Glas Slavonije, žena iz Osijeka završila je na Hitnoj i na bolovanju nakon što su je do krvi i kostiju izgrizli psi lutalice.

Psi su uhvaćeni uz veliki napor, a u svemu su izgrebane i ugrizene i djevojke iz osječkog Azila koje su ih došle zbrinuti. 

Kako navodi Glas, isti psi su izgrizli još jednog mladića prije nekoliko dana.

Radi se o tri psa mješanca manjeg rasta, od kojih je jedan star oko dvije godine, a preostala dva stara su negdje oko godine dana.

Ti psi bili su ljubimci čovjeka koji je prije šest mjeseci završio u domu, prema informaciji koju je dobio Azil Osijek - Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede od policije.     

Psi na ulici već šest mjeseci 

Od spomenuta tri psa, prema volonterki Maši Riznić koja je dobila informacije od susjeda, u pitanju je kujica i njezini sada već odrasli štenci.

Oni su šest mjeseci lutali osječkim naseljem Jug 2, u potrazi za hranom i vodom.

U toj su potrazi bili prepušteni sami sebi, a da pri tome nitko nije reagirao da se psi zbrinu kada su ostali bez vlasnika. 

Žena zahvaljujući čijoj dojavi su smješteni u Azil nije dobro prošla u cijeloj priči.

Umjesto na godišnjem na bolovanju

Žena, identificirana inicijalima M. B., umjesto na godišnjem je završila prvo na Hitnoj pa onda na bolovanju, kako javlja Glas Slavonije. Ovu su ženu spomenuti psi u prvom napadu samo izgrebali dok su je u drugom izgrizli za potkoljenicu.

Žena navodi za Glas Slavonije da je od 1. kolovoza tražila u nekoliko navrata intervenciju po pitanju rješavanja ovog problema. Prema njezinom iskazu psi su više puta napali i druge ljude na području Juga 2. 

Napadnuta žena je dobila cjepivo za tetanus, bjesnoću, kao i antibiotike.

Prema navodima spomenute volonterke, Maše Riznić, psi nisu bili redovito cijepljeni ni čipirani. Volonterke su uhvatile dva od tri psa, a za trećeg su postavile zamku s hranom. 

Uhvaćeni psi (Foto: Azil-Udruge pobjede)

Sustav koji ne funkcionira

Da je sustav dobro organiziran, do toga ne bi došlo jer bi psi bili odmah  zbrinuti nakon što su ostali bez vlasnika.

Trenutačno su psi smješteni u Azilu i trebaju proći deset dana karantene i dobiti sva potrebna cjepiva, nakon čega ih čeka period socijalizacije, a potom i udomljavanje.  

Nažalost, ženi koja je doživjela napade to nije od neke pomoći, ali da sustav funkcionira i da su djelatnici Azila na vrijeme obaviješteni, do toga ne bi ni došlo.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.