Raste Dunav nadomak Baranje: "Sve je spremno, počinjemo s izvanrednim mjerama"

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Područje koje je najugroženije nadolazećim dunavskim vodnim valom danas su obišli iz predstavnici Stožera Civilne zaštite i Hrvatskih voda.

Poručuju kako razloga za paniku nema, sve nadležne službe su spremne s vrećama pijeska i dežurstvima. Zbog visokog vodostaja vikend naselje "Zeleni otok" kod Batine trenutačno je odsječeno, piše Dnevnik.hr.

"Za par sati počinjemo s izvanrednim mjerama obrane od poplava kada vodostaj bude na 650. Sve je spremno, uspostavljamo stalna, danonoćna dežurstva 24 sata, obilazimo teren. Sve smo spremili. Imamo u pričuvi oko pedeset tisuća vreća, zatvorili smo sve prolaze oborinske odvodnje, sva ona mjesta koja inače su otvorena kada je situacija redovita. Sve je spremno. Nema zabrinutosti od poplava", poručio je Željko Kovačević iz Hrvatskih voda.

Očekuje se 720 cm, što je pola metra manje nego 2013.

"Sve je spremno i nema razloga za zabrinutost. Kada se gledaju uzvodne vodomjerne postaje, izgleda da vodeni val pomalo gubi snagu i od Bratislave do Budimpešte val je nešto niži od početnih prognoza, pa i ublaženih prognoza. U Batini se idućih dana očekuje vodostaj od oko 720 centimetara, što je nekih 50 centimetara manje nego 2013., rekao je Kovačević, a prenosi HRT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.