Zagrepčani ne žele prijeći na Međimurje plin. "I da je skuplje, ostala bih s našima"

Screenshot: HRT

Danas su ispred zagrebačke plinare bili redovi. Neki građani ne žele postati korisnici Međimurje plina koji je nakon odluka HERA-e dobio javnu opskrbu plinom za područje Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića.

Svi korisnici Gradske plinare Zagreb  Opskrba imaju još 13 dana da odlaskom u poslovnicu, elektroničkim putem ili poštom popune obrazac i potpišu novi ugovor ako žele i dalje ostati u zagrebačkoj plinari. U protivnom postat će korisnici Međimurja plina.

"Ja želim svoje domaće, i da je skuplje malo, ostala bih isto", poručuje Davorka za HRT koja je danas čekala u redu. "Ostajem zato što imam dobra iskustva s njima", kaže Ivan. "Sigurniji smo vjerojatno s njima, jer ova promjena što se tiče Međimurje plina - pitanje je koliko će to trajati, niža cijena i tako", rekao je Ante.

Još 13 dana traje rok

"Ako građani ne naprave ništa, nažalost, automatski će biti, pa i protiv svoje volje, po odluci HERA-e, prebačeni na Međimurje plin. Znači, imaju rok do 23. rujna da, kad dobiju pismo, vrate ugovor i obrazac za promjenu opskrbljivača i tada, ako to naprave, ostat će na GPZO-u, koji se dosad pokazao kao pouzdan partner", kaže Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

"Cijena plina bit će 10 centi niža od cijene pružatelja javne usluge Međimurje plina i neće rasti za potpisano razdoblje od godinu dana", poručuje Tomašević. 

Direktor Međimurja plin pak kaže da je tržišna utakmica otvorena za sve. "S obzirom na okolnosti koje će se dogoditi na tržištu otvara nam se mogućnost da danas, sutra mi također ponudimo i cijenu tržišnog ugovora i cijenu koja bi također mogla biti niža od postojeće cijene konkurenata", kaže Nenad Hranilović, direktor Međimurje plina.

Završen je i natječaj za zapošljavanje, a uskoro će otvoriti i svoj ured u Zagrebu. "Nije fokus samo da otvorimo prostor, mi se prije svega kroz te prostore, kroz urede, želimo približiti građanima Zagreba, odnosno kupcima u opskrbi u javnoj usluzi", govori Hranilović.

Korisnika na području grada Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića ima gotovo 300 tisuća.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.