Roditelj odgojitelj iz Zagreba oglašavao skidanje uroka na Fejsu, prevario ženu

Mladi je otac iz Zagreba, u suradnji s nepoznatim muškarcem, na Facebooku oglašavao skidanje uroka, a kada im se javila žena iz BiH, uspjeli su je uvjeriti da se nađe s njima i preda im veću količinu novca. Prema optužnici koja je protiv njega podignuta ovih dana, sve se događalo u ožujku 2021. kada je 29-godišnji M. Š. bio u posjetu Modričima u BiH.

Žrtva je istražiteljima ispričala da je preko Facebooka kontaktirala nepoznatu mušku osobu koja koristi profil imena Hodža Murat, radi skidanja crne magije i uroka. Objasnila mu je da se javlja zbog prekida veze. Rekla je da je njezin dečko, za kojeg je i radila, prije par mjeseci prekinuo s njom te da se boji da ima drugu ženu. Nepoznati ju je muškarac zatim počeo nazivati putem Messengera i govoriti da mora poštivati njegove daljnje upute, inače će joj se dogoditi loše stvari.

Prevarant sve porekao, prepoznale su ga kamere

"On joj je rekao da mora pažljivo slušati i raditi što on kaže, inače neće biti dobro u smislu da će pasti u krevet, da neće moći na toalet, kao i da će tako završiti njena obitelj. Nakon toga je putem Messengera dobila više poziva od njega, priopćio joj je i da je provjerio i utvrdio kako neka druga žena koja također radi kod Koste Markovića želi biti s njim i moguće je da je ona išla nekom hodži koji je stavio crnu magiju na njih dvoje, a zbog čega je njihova veza prekinuta", navodi se u optužnici.

Rekao joj je i da intenzivno radi na njezinom slučaju te da mu mora donijeti sav novac bivšeg dečka kako bi uspio skinuti urok, a da će joj novac kasnije vratiti. Žena je otišla u njegovu spavaću sobu i iz jakne mu uzela kuvertu sa 17.060,28 eura te se, prema uputama koje je primila, uputila pred jedan trgovački centar gdje ju je dočekao optuženi M. Š. koji je od nje preuzeo novac.

Žena je ponovo pokušala kontaktirati prevarante putem Messengera, no više joj se nisu javljali. Tada je kontaktirala policiju, a oni su preko snimki nadzornih kamera prepoznali mladog Zagrepčanina. On je sve porekao, no na kamerama se jasno vidjelo kako od žrtve preuzima bijelu kuvertu. Inače, za 29-godišnjaka su istražitelji ustanovili da je nezaposleni konobar i otac četvero djece, s petim na putu, te statusom roditelja odgojitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.