Rus koji je preživio 67 dana na moru: Brat je postao čudan, htio je skočiti iz čamca

Screenshot: YouTube

Rus koji je spašen nakon što je 67 dana proveo plutajući u malom čamcu na napuhavanje u Ohotskom moru opisao je kako je sve izgledalo iz njegove perspektive. 

46-godišnji Mihail Pičugin otišao je promatrati kitove sa svojim 49-godišnjim bratom i 15-godišnjim nećakom, ali se motor na čamcu pokvario 9. kolovoza, kad su se vraćali. Početni pokušaji hitnih službi da lociraju trojac nisu uspjeli. Pičuginov brat i nećak kasnije su umrli, a on je njihova tijela vezao za čamac kako ih more ne bi odnijelo. 

Ribarski brod uočio je ovaj tjedan čamac i spasio Pičugina oko 20 kilometara (11 nautičkih milja) od Kamčatke. Obraćajući se novinarima iz bolničke postelje, Pičugin je opisao kako se motor pokvario, a potom je jedno od vesala puklo, zbog čega više nije mogao kontrolirati čamac.

"Preživio sam zahvaljujući Božjoj pomoći"

Telefon je bio beskoristan jer područje nije pokriveno mrežom. Pičugin je naveo kako su on i njegovi suputnici pokušavali privući pozornost spasilaca ispaljivanjem nekoliko signalnih raketa koje su imali. "Helikopter je proletio blizu, zatim još jedan nakon tri dana, ali bili su beskorisni", prisjetio se. 

Ispričao je da su prikupljali kišnicu i borili se da se ugriju na moru u blizini istočne Rusije. "Bila je tu vreća za spavanje od devine vune. Bila je mokra i nije se osušila. Uvučeš se u nju, malo se mrdaš i ugriješ", istaknuo je. Imali su ograničene zalihe rezanaca i graška te su pokušavali loviti ribu. 

Pičugin je naglasio da je njegov nećak preminuo od hipotermije i gladi u rujnu. Dodao je da se njegov brat počeo čudno ponašati te je u jednom trenutku pokušao skočiti iz čamca. Za sebe kaže da je preživio "zahvaljujući Božjoj pomoći". "Jednostavno nisam imao izbora, kod kuće su mi ostale majka i kći", poručio je. 

Doktori u bolnici u Magadanu priopćili su kako Pičugin pati od dehidracije i hipotermije, ali da je u stabilnom stanju, prenosi Associated Press.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.