Rusi ih opkolili, a onda je krenula akcija Ukrajinaca. "Ovo je priča za Hollywood"

Screenshot: X

Društvenim mrežama širi se priča o akciji ukrajinskih vojnika, koje se naziva herojima zbog evakuacije svojih suboraca dok su bili okruženi ruskim snagama u Kursku.

Usred izvještaja o tome da ruske snage počinju vraćati teritorij koji su Ukrajinci zauzeli u Kursku, ukrajinski Telegram kanal DeepState izvijestio je o "junaštvu dostojnom filma koje su pokazali vojnici 36. mornaričke brigade".

Kanal je naveo da je devet članova brigade zauzelo položaje u naselju Ljubimovka kako bi pomogli u evakuaciji svojih ranjenih suboraca, prije nego što su se našli okruženi ruskim snajperistima.

"Ukrajinski marinci odbili su se predati i stoga su donijeli tešku odluku. Ruski vojnici su upali u zgradu u kojoj su se nalazili Ukrajinci, a Ukrajincu su potom uputili poziv svojem zapovjedništvu, zatraživši da artiljerija gađa zgradu kojoj se nalaze. Zgrada je zasuta granatama, ali svih devet Ukrajinaca uspjelo je izaći iz nje, preživjevši napad koji je usmrtio gomilu Rusa", objavio je DeepState.

Koristeći vatru i dim koji su sukljali iz zgrade kao zaklon od ruskih snajperista, devetorica boraca istrčala su iz zgrade i domogla se ukrajinskih linija.

"Dok Hollywood, redatelji i scenaristi razbijaju glave smišljajući sljedeći zaplet kojim bi impresionirali publiku, obrambene snage Ukrajine sve to demonstriraju u stvarnom životu na bojnom polju". stoji u objavi DeepState-a.

"Bez sumnje, oni su primjer za cijeli svijet", dodali su u objavi na X-u, nekadašnjem Twitteru. "Ponosni smo i nadamo se da će ovi heroji biti nagrađeni", zaključuje se u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.