Rusi zarobili britanskog humanitarca, njegove kćeri kažu: Spremne smo za najgore

Screenshot: Sky News

KĆERI britanskog humanitarca kojeg su Rusi zarobili dok je pomagao u Ukrajini kažu da su spremne za najgori scenarij.

Sestre Courtney (20) i Chelsea (17) Coman rekle su za Sky News da nisu znale da je njihov otac Paul Urey (45) bio u Ukrajini sve dok prije dva tjedna nisu saznale da su ga zarobile ruske snage. Od tada se pojavljivao na ruskoj državnoj televiziji s lisicama na rukama te davao izjave za koje kćeri vjeruju da su bile pod prisilom.

Kćeri su rekle da se nadaju da će se njihov otac uskoro vratiti kući. Ruske snage optužile su ga da je plaćenik. 

"Spremne smo za najgore"

Urey je zarobljen 25. travnja na kontrolnoj točki izvan Zaporižje na jugoistoku Ukrajine. On i Britanac Dylan Healy zajedno su zatočeni. 

"Ne znamo ništa, hoće li našem ocu biti dobro tamo, hoće li se vratiti kući ili će se vratiti u Ukrajinu tijekom razmjene zarobljenika", rekla je Courtney za Sky News.

"Spremne smo za najgore, ali se nadamo najboljem. Ovo će možda zvučati sebično, ali pitam se zašto je otišao u Ukrajinu. Naša obitelj je uznemirena", dodaje njezina sestra Chelsea. 

Courtney vjeruje da im otac nije rekao kamo ide jer bi ga spriječile u njegovom naumu.

Britančeve kćeri osjećaju se bespomoćno

"Osjećamo se bespomoćno, ne možemo ništa učiniti. Mi smo njegova djeca i borimo se za bilo kakvu informaciju", kaže Courtney.

Britanac se pojavio na ruskoj televiziji te je s lisicama na rukama rekao da je otputovao u Ukrajinu jer nije vjerovao u prikaz ruske invazije u britanskim medijima. Kćeri vjeruju da je njihov otac to izjavio jer su ga Rusi prisilili. 

"Naš otac nikada ne bi rekao nešto protiv vlastite zemlje", kažu kćeri i dodaju da im je bilo teško gledati oca na ruskoj televiziji, ali da im je istovremeno bilo drago jer su znali da je živ. 

Ured britanske vlade za vanjske poslove priopćio je da još uvijek pokušava saznati informacije o pritvaranju Ureyja i Healyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.