S jedrilice koja se nasukala kod Lastova spašeno 9 Poljaka, među njima bila i djeca

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Višečlana posada nasukane jedrilice spašena koordiniranom akcijom po olujnom nevremenu na moru kod Lastova, javlja Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Službenici MRCC Rijeka zaprimili su noćas u 3:25 poziv voditelja nasukane jedrilice sa 11 članova posade, među kojima i djeca. Svi putnici su državljani Poljske.

Odmah je pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, Ispostavom lučke kapetanije Lastovo, tvrtkom specijaliziranom za komercijalne usluge spašavanja posada i plovila te charter tvrtkom koja je vlasnik nasukane jedrilice.

Jutros oko 4:30 je devet članova posade evakuirano sa nasukane jedrilice na spasilačku brodicu ILK Lastovo. Nitko nije ozlijeđen. Dvoje članova posade, uključujući voditelja, ostalo je na jedrilici kako bi pomogli u pripremi jedrilice za odsukavanje i tegalj. Prije toga je ronilac spasilačke tvrtke pregledao trup jedrilice.

Devetero spašenih poljskih brodolomaca službenici ILK Lastovo iskrcali su na obalu jutros u 5:33, nakon čega su preventivno pregledani od zdravstvenih djelatnika, objavio je MRCC Rijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.