SAD: Ne želimo da bilo koja strana izazove eskalaciju sukoba na Bliskom istoku

Foto: EPA

Sjedinjene Države ne žele da bilo koja strana izazove eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller, dok su napetosti u regiji između Izraela i libanonskog pokreta Hezbolaha koji podržava Iran i dalje visoke.

Miller je na redovnoj konferenciji za medije rekao da je Washington predan obrani Izraela od terorističkih skupina uključujući Hezbolah i druge skupine bliske Iranu, ali je upozorio da je prioritet Washingtona deeskalacija situacije.

Američki ministar obrane Lloyd Austin odgodio je planirani put u Izrael sljedeći tjedan u jeku eskalacije sukoba na izraelsko-libanonskoj granici, rekao je informirani izvor u četvrtak.

Izvor nije naveo razlog odgode.

Putovanje bi se odvilo u vrijeme pojačanih napetosti u regiji nakon napada u kojima su dignuti u zrak Hezbolahovi pejdžeri i voki-tokiji, za što Libanon i Hezbolah okrivljuju Izrael.

U napadima je ubijeno 37 ljudi, a ranjeno ih je oko 3000, a to je krvoproliće opteretilo libanonske bolnice i unijelo pomutnju u tu militantnu skupinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.