SAD objavio snimku udara ruskog aviona u američki dron

Foto, video: Američka vojska

SAD je objavio snimku udara ruskog aviona u američki dron iznad Crnog mora.

Snimka američke vojske s koje je skinuta oznaka tajnosti prikazuje trenutak kada se ruski mlažnjak zabio u američku bespilotnu letjelicu.

Nakon udara, kako je ranije objavio SAD, dron je morao biti spušten u Crno more. 

Pogledajte snimku

 

Utrka Rusa i Amerikanaca do drona

Američka vojska je u utorak objavila da je ruski borbeni zrakoplov udario u propeler špijunskog drona koji se potom srušio u Crno more. Rusija je tvrdila da to nije točno i da je letjelica pala zbog "oštrog manevriranja".

Rusija je navodno u međuvremenu stigla na mjesto srušenog američkog drona, javlja CNN o svojevrsnoj utrci ruskih i američkih snaga u tome tko će prije doći do bespilotne letjelice.

Jedan od američkih vojnih šefova, Mikey Milley, kaže kako će dron biti teško vratiti. "Vjerojatno je potonuo u veliku dubinu tako da bi svaka operacija izvlačenja s tehničkog stajališta bila vrlo teška", rekao je Milley.

SAD: Izbrisali smo podatke s letjelice

Ako američki dron izvade Rusi, američke vlasti su poduzele mjere kako ne bi mogli izvući korisne informacije, kazao je jučer glasnogovornik Bijele kuće Kirby.

Kasnije je SAD to konkretizirao priopćivši da su izbrisali osjetljive podatke s drona. 

State Department je u utorak pozvao ruskog veleposlanika Anatolija Antonova kako bi izrazio zabrinutost SAD-a zbog incidenta, prvog te vrste od početka rata u Ukrajini prije više od godinu dana.

Kremlj je jučer priopćio da su nakon tog incidenta odnosi sa Sjedinjenim Državama u "žalosnom stanju" i na najnižoj točki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.