Sudac Vrban, kojeg je Mamić optužio za mito, ispitan u Uskoku

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban potvrdio je medijske napise da je bio na ispitivanju u Uskoku, ali o razlogu i sadržaju ispitivanja nije ništa želio komentirati.

Podsjetimo, riječ je o sucu kojeg je Zdravko Mamić optužio za primanje mita i koji je krajem listopada 2022. proglašen najvećim pravosudnim nasilnikom.

"Mogu potvrditi da sam bio na ispitivanju, ali ništa više od toga neću komentirati", rekao je Vrban Hini.

Neslužbeno, Vrbana se sumnjiči da je kao šef osječkog suda radio pritisak na predsjednicu Općinskog suda u Osijeku i na sutkinju

Po napisima u medijima, Vrban je jučer pozvan u sjedište Uskoka u Zagrebu, kako bi kao okrivljenik dao iskaz o kaznenim prijavama koje su protiv njega podnesene zbog osnovane sumnje u trgovanje utjecajem.

Vrbana se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči da je kao predsjednik osječkog Županijskog Osijeku radio pritisak na predsjednicu osječkog Općinskog suda Zrinku Šeks Poštić i sada umirovljenu sutkinju toga suda Doricu Krnic Miloš, kako bi donosile presude prema njegovoj želji.

Za što su Šeks-Poštić i Krnic Miloš prijavile Vrbana?

Sutkinja Šeks-Poštić prijavila je Vrbana jer je tražio da donese odluku u korist djelatnika osječkog-baranjskog Zavoda za javno zdravstvo Josipa Milasa u tužbi protiv te ustanove iz 2018. godine, a Krnic Miloš ga je prijavila da je od nje tražio presudu u korist tvrtke "Eurokamen" u tužbi protiv Nogometnog kluba Osijek.

Vrban je u međuvremenu opovrgnuo navode iz tih prijava u očitovanju predsjedniku Vrhovnog suda Radovanu Dobroniću te Ministarstvu pravosuđa i uprave, navode mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.