Selak Raspudić: Primorac ne može pobijediti Milanovića na predsjedničkim izborima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidatkinja za predsjednicu Marija Selak Raspudić dala je intervju za Novu TV.

"Hvala gospodinu Budiši, ugodno me iznenadio svojom podrškom. Računam na podršku onih koji će prepoznati moju kandidaturu kao kandidaturu autentične nestranačke osobe koja nije politički konformist kao aktualni predsjednik Milanović. Znamo što je bilo na izborima, govorio je o osedlavanju konja, a onda je sam ostao u konjušnici. Pitam se kakva je to poruka građanima", kazala je na početku Selak Raspudić.

"Primorac ne može pobijediti Milanovića"

Kazala je da je to, što se Zoran Milanović i HDZ ponašaju kao da ona ne postoji, politička taktika.

"Oni se međusobno omogućuju. Ono što im doista smeta je stvarna promjena. A poznato je i da Dragan Primorac ne može pobijediti Milanovića, stoga on moli Boga da Primorac uđe u drugi krug."

Na pitanje ima li istine u priči da ona "igra za Milanovića" odgovorila je:

"Prva sam iskoračila u trenutku potpune političke tišine i straha protiv Milanovića i jasnim opredjeljenjem u svojoj kandidaturi. Mi smo politički potpuno različiti, bit ću drugačija predsjednica. Moj suprug Nino Raspudić nije politički prijatelj s Milanovićem, on je prvi javno rekao da neće podržati njegovu kandidaturu za premijera."

Kazala je kako bi u slučaju pobjede na izborima njezin prvi vanjskopolitički potez bio podrška jednakopravnosti Hrvata u BiH.

"Nisam kao Milanović"

"U ključnim trenucima Milanović na summitu NATO-a nije učinio ništa po tom pitanju, a Plenković se tek u posljednje vrijeme ohrabrio."

Istaknula je i kako bi s premijerom Plenkovićem surađivala tako da bi interese Hrvatske stavljala uvijek ispred vlastitog inata i stranačkih interesa.

"Taj odnos bi sigurno izgledao drugačije od sadašnje tvrde kohabitacije jer nisam ista osoba kao Milanović. Sigurno se ne bih javno prepucavala o tome tko je hrabriji, tko se više vozi helikopterom..."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.