Širi se snimka, muškarac odvrće vijke na splitskoj promatračnici. Reagirao Ivošević

Screenshot: Facebook

Splitski HSLS-ovac Hrvoje Bašić podijelio je na Facebooku snimku koja prikazuje novootvorenu promatračnicu. Na snimci se vidi kako se dva vijka mogu lagano odvrnuti te da žičana ograda na jednom mjestu nije dobro zavarena za stup. U pozadini snimke se čuje melodija iz crtića A je to. Snimku možete pogledati OVDJE.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević pokušao je smiriti zabrinutost građana. 

"Danas je izvršena provjera vijaka na promatračnici koji su atestirani krajem svibnja od strane ovlaštene tvrtke, sve sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji. Nije utvrđen ni jedan vijak koji nije bio dovoljno pritegnut mimo ona dva koja se nalaze već četiri mjeseca nadohvat ruke svakog prolaznika. Drugim riječima, guštajte na promatračnici, ma koliko neke političare žuljalo", poručio je. 

Iz Grada Splita su ranije rekli da su odmah po saznanju kontaktirali izvođača radova i stručni nadzor.

"Radovi na pritezanju vijaka izvršeni su u skladu sa zahtjevima projekta o čemu je dostavljena pisana izjava odobrenog podizvoditelja Marana d.o.o. koji imaju potrebne certifikate za klasu izvedbe projektirane čelične konstrukcije i obučene radnike, te je pritom korištena atestirana oprema (moment ključ). Krajem svibnja vijke su višestruko kontrolirali te je navedeno utvrđeno pisanom korespondencijom, a radovi su nadzirani od strane nadzornog inženjera.

Danas će se izvršiti nova kontrola vijaka na kompletnom stubištu za koje nema ugroze po pitanju stabilnosti, a sama građevina redovito će se pregledavati i atestirati, kako je propisano i dokumentacijom", objavili su iz Grada.

Puljak: Promatračnica futurističkog izgleda najavljuje budućnost Splita

Inače, 19 metara visoka promatračnica na Sedlu Park-šume Marjan otvorena je prije tri dana. Cjelokupni projekt je stajao 1.3 milijuna eura, a djelomično je sufinanciran iz sredstava EU, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Gradonačelnik Ivica Puljak je na otvorenju izjavio da promatračnica futurističkog izgleda najavljuje budućnost Splita i upozorava na očuvanje najvrjednijih resursa. Rekao je da će taj objekt služiti povećanju sigurnosti Marjana i cijelog šireg područja grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.