Širila se priča da su policajci do krvi prebili tipa iz potjere. Oglasila se policija

Foto: Cropix, Index

Policija je objavila nove detalje o jučerašnjoj filmskoj potjeri koja se odvijala u najužem centru grada, dok su policajci pokušavali uloviti 20-godišnjeg muškarca koji je dan ranije ukrao auto u Velikoj Gorici. Muškarac je, jureći po Ilici, vukao policajca koji se, u pokušaju da ga zaustavi, primio za vrata auta. Nakon što su ga policajci uspjeli uhititi proširila se priča da su bjegunca policajci cipelarili, da su ga ozlijedili i da je bio sav krvav. No policija danas to demantira. 

Kako navode, uhićeni 20-godišnjak nije ozlijeđen niti se žalio na postupanje policije. S druge strane, policajac kojeg je vukao po Ilici zadobio je teške ozljede.

"Uhićeni 20-godišnjak nije imao vidljive ozljede niti se žalio na postupanje, tereti ga se na prisilu prema tri policajca. Policajac je teško ozlijeđen"

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisila prema službenoj osobi na štetu trojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, Jedinice specijalne i interventne policije Zagreb te kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive ozlijede te mu također pregledom od strane liječnička nisu konstatirane ozlijede.

Policijski službenik kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice je teško ozlijeđen.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", poručili su iz zagrebačke policije. 

 

Filmska potjera preko Trga bana Jelačića i Ilice

Podsjetimo, policajci su jučer nešto iza podneva u centru Zagreba uočili automobil MG HS talijanskih nacionalnih registarskih oznaka, koji je između 10. i 11. listopada ukraden u Velikoj Gorici, iz autopraonice u Ulici Šandora Brešćenskog.

Krenula je potjera za ukradenim autom koja se odvijala i preko Trga bana Jelačića, gdje je promet za automobile inače zabranjen. Vozač koji je bježao policajcima morao se u jednom trenutku zaustaviti zbog tramvaja na zapadnom dijelu Trga, a dva policajca iskočila su i pokušala ga zaustaviti, no on je nastavio.

Ubrzo je na početku Ilice, kod Name, udario u civilni policijski kombi koji je čekao na tom mjestu. Policajac se primio za otvoren prozor s vozačeve strane, no vozač je krenuo velikom brzinom dalje Ilicom prema zapadu.

Policajac se uspio osloboditi i skočiti na ulicu kod Tomićeve ulice. Policijski kombi razbijenog stražnjeg fara pokupio je kolegu i nastavio dalje. Auto se na kraju u Dalmatinskoj ulici zaletio u zid zgrade. 

Policija jučer objavila tijek događaja

"Danas oko 12:15 na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića uočeno vozilo koje je dan ranije otuđeno. Na samom početku Ilice u smjeru zapada je pokušano zaustavljanje uočenog vozila, međutim, u tom trenutku nepoznati vozač nije imao namjeru zaustavljanja, već udara u kombi vozilo policije bez vidljivih obilježja, zbog čega ipak staje. Policijski službenik s namjerom uhićenja vozača prilazi vozilu, a u trenutku kada ga hvata s ciljem izvlačenja iz vozila, vozač daje gas i nastavlja vožnju.

U visini Tomićeve ulice policijski službenik se uspio osloboditi i pada na tlo. U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice, gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka, a u Dalmatinskoj se zabija u zgradu, gdje ga policijski službenici Jedinice interventne i specijalne policije svladavaju uz uporabu sredstva prisile te privode u službene prostorije policije", objavila je jučer policija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.