SKANDAL U TURISTIČKOJ ZEMLJI Nakon ponoći nije radila nijedna zračna luka u Hrvatskoj

Foto: Index

S OBZIROM na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bila otvorena nijedna zračna luka, zrakoplov je preusmjeren u Rim", glasi službeno objašnjenje tvrtke Croatia Airlines. Prema svemu sudeći, radi se o velikom skandalu u tijeku turističke sezone jer bi Međunarodna zračna luka u Zagrebu morala biti operativna, odnosno raditi 24 sata na dan. No, krenimo redom.

 

> NEMAJU POJMA S Tuđmana se oglasili o putnicima koji su završili u Rimu umjesto Dubrovniku

> Javio nam se putnik iz Rima, nitko im nije objasnio zašto su završili u Italiji umjesto u Dubrovniku

Podsjetimo, zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A320 reg.9A-CTJ na letu iz Zagreba prema Dubrovniku na kraju je sinoć sletio u Rimu. Naime, zrakoplov zbog jake bure nije mogao sletjeti u Dubrovnik, pa je posada planirala povratak u Zagreb. Zračna luka Zagreb - Franjo Tuđman navodno je odbila primiti zrakoplov uz obrazloženje da "nemaju dovoljno ljudi za prihvat zrakoplova".

Tu informaciju iz zagrebačke Zračne luke nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati, već su u odgovoru za Index rekli da će se očitovati u ponedjeljak!?

Morali su biti otvoreni cijelu noć

Posada je potom let preusmjerila na zračnu luku Leonardo da Vinci Fiumicino u Rimu, gdje su sletjeli oko 1 sat poslije ponoći.

Valja naglasiti da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo naredbu o radnom vremenu aerodroma, a naredba je objavljena u Narodnim novinama 29. ožujka 2017. godine.


Ondje stoji da, primjerice, Zračna luka Split ima radno vrijeme do 22 sata, dok Zračna luka u Zagrebu mora raditi 24 sata. 

"Svim putnicima osiguran je hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa. U skladu s Europskom regulativom, kompanija će svim putnicima osigurati prvi raspoloživi let do njihova krajnjeg odredišta, Dubrovnika, i to danas oko 13 sati i 45 minuta na letu Rim – Dubrovnik", kažu nam na kraju iz Croatia Airlinesa.

Index je prenio i izjavu putnika koji se našao na tom letu, a koji kaže da nisu imali nikakve informacije zašto su umjesto u Dubrovniku završili u Italiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.