Sky News: Počinje rat balističkim raketama. Točno to je SAD htio izbjeći

Foto: EPA

Vanjskopolitički urednik Sky Newsa Dominic Waghorn upozorio je da se upravo događa "rat balističkim projektilima" na Bliskom istoku nakon što je Iran ispalio stotine projektila na Izrael.

>> Iran: 80 posto projektila pogodilo cilj. Biden naredio vojnicima: Obarajte ih

"Ovo je vrlo, vrlo ozbiljan trenutak za Bliski istok, ali mislim i za cijeli svijet, i moramo se zapitati što slijedi dalje.

Naravno, možemo se prisjetiti travnja, kada je Iran prvi put izveo izravan napad na Izrael. Tada je sve djelovalo gotovo ritualno, kao odgovor na izraelski napad na iransko konzularno predstavništvo u Damasku.

Tada su Iranci unaprijed upozorili Izrael, ali i njihove saveznike, da će doći do napada. Napad je s lakoćom odbijen. No ovaj put Izraelci su jasno dali do znanja da će odgovoriti silom i očekuju da će im Amerikanci pomoći u tome.

Ono čemu svjedočimo potencijalno je rat balističkim projektilima. To je upravo ono što su Amerikanci pokušali izbjeći slanjem velikih vojnih snaga u regiju. Pokušavali su upozoriti Irance da se ne miješaju u ovaj sukob", napisao je u analizi Waghorn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.