Splitska policija dvaput iste večeri zaustavila tinejdžera. Traže da ide u zatvor

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitska policija dva puta je tijekom iste večeri zaustavila istog tinejdžera u prometu. Prvi put je kažnjen s 1320 eura i izrečena mu je zabrana upravljanja vozilom. Ponovno su ga zaustavili tri sata kasnije.

"U 23:59 sati zaustavljen je i tada je testiran na prisutnost droga u organizmu i utvrđeno je da je pozitivan na THC nakon čega odbija stručno izuzimanje krvi i urina iako je prethodno upozoren da će biti prekršajno sankcioniran. Izrečena mu je novčana kazna u visini 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca te je isključen iz prometa.

Policija traži 30 dana zatvora i mjeru zabrane upravljanja vozilima na tri mjeseca

U 2:44 sati policijski službenici ga ponovno zaustavljaju u prometu. Ponovno je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom a u svezi članka. Isti je ponovno odbio podvrgnuti se ispitivanju ili stručnom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili urina. 

U optužnom prijedlogu zatraženo je da se okrivljenik proglasi krivim i kazni novčanom kaznom 2640 eura i kaznom zavora od 30 dana, te da mu se izrekne zaštitna mjera zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije tri mjeseca", priopćili su iz splitske policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.