Splitski SC pokrenuo pilot-projekt: "Tko želi u dom, mora odraditi 50 sati mjesečno"

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Za smještaj u splitske studentske domove ove godine zaprimljene su 2744 prijave. Kapaciteta u tri studentska doma ima 1193 pa je Studentski centar u Splitu pokrenuo pilot-projekt. 

"Student mora mjesečno odraditi minimalno 50 sati kako bi ušao u izbor za smještaj u studentskom domu. S obzirom na to da je mjesto u studentskom domu najtraženije u Splitu i da je više od 1500 studenata ostalo bez njega, nema sumnje da će ovaj poziv motivirati brojne studente da se prijave za ove poslove kako bi zaradili i ostvarili pravo smještaja u domu", rekao je Marijan Bašić, pomoćnik ravnatelja Studentskog centra Split, prenosi Jutarnji list.

Traže pomoćne radnike u kuhinji, konobare i radnike za fizičke poslove

"Vidjet ćemo koliko će studentima biti zanimljiv studentski smještaj koji obvezuje na rad", poručio je Bašić. 

Studentski centar u Splitu traži studente na poslovima pomoćnih radnika za obavljanje fizičkih poslova s minimalnom satnicom od 5.5 eura, poslove pomoćnih radnika u kuhinji s minimalnom satnicom od 5.3 eura te konobare s minimalnom satnicom od 5.3 eura.

"Kriteriji za odabir kandidata bit će dosadašnje iskustvo u radu, motivacija za rad, fleksibilnost u obavljanju različitih vrsta poslova te drugi kriteriji koje će definirati povjerenstvo za provođenje razgovora za posao. Mnoge tvrtke i ustanove nedostatak radnika nadoknađuju radnicima iz inozemstva, a mi ćemo to pokušati riješiti na ovaj način", pojašnjava Marijan Bašić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.