Srpski mediji: Šešelj je kriv i bez Haaga, trebalo mu se suditi u Srbiji za govor mržnje

Foto:  FaH

DNEVNIK Blic u svom današnjem tiskanom izdanju objavio je veliki članak s glavnom tezom kako je Srbiji "Šešelj kriv i bez Haaga".

Naime, u članku se naglašava Šešeljeva krivica jer je zagadio političku scenu u toj zemlji, propagirao odlazak na ratšta i širio govor mržnje.

Moralo mu se suditi i u Srbiji zbog Hrvata u Vojvodini

"Moralo mu se suditi Srbiji za zastrašivanje Hrvata u Vojvodini", zaključuje se u članku. Dnevnik Blic, koji se reklamira kao najtiražniji u Srbiji, povodom oslobađajuće presude Srbiji donosi pregled najskandaloznijih izjava Šešelja

"Nisu izostale najprimitivnije i najvulgarnije uvrede i prostakluci, paljenje zastava, odvratne dvosmislene poruke o klanju, sramna ruganja naročito ženama", napominje Blic koji naglašava da u Hrvatskoj vlada šok ovakvom odlukom Haaga. U svom tiskanom izdanju naglasili su kako je Srbija trebala suditi Šešelju za govor mržnje te da je za Srbiju kriv bez obzira na odluku Haaga.

Radikalni dnevnik Kurir donosi Šešeljevo slavlje te posebnu priču o sutkinji koja je bila da se Šešelja ipak kazni te komentare s društvenih mreža koji slave Šešeljevo oslobađanje.

Kandić: Presuda je teško održiva

Srpska državna televizija donosi kako je Šešeljeva presuda šokirala Hrvatsku.

Beogradski B92 prenosi izjavu utemeljiteljice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić koja je naglasila da je oslobađajuća presuda lideru SRS Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom iznenađujuća.

"Presuda se teško može održati jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", rekla je Nataša Kandić agenciji Beta prenosi B92. 

Popov: Nenamrena pravda


"Ovo jenenamirena pravda za sve žrtve progona na nacionalnoj osnovi i etničkog čišćenja kroz Jelovanje paravojnih formacija kojima je Šešelj zapovjedao", naglasio je danas direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov dodajući da je Šešelj ostavio trajne posljedice u Vojvodini i posebno Hrtkovcima, gdje je cijelo selo ispražnjeno djelovanjem "šešeljevaca". Kako je naglasio presuda ostavlja "gorak ukus u ustima nenamirene pravde"."

Spavao kao beba

Podsjetimo, 13 godina nakon predaje Vojislava Šešelja haškom sudu, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) izrekao je oslobađajuću prvostupanjsku presudu četničkom vojvodi i vođi srpskih radikala optuženom za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti od 1991. do 1993. godine, počinjene protiv nesrpskog stanovništva u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, na koje je poticao govorima mržnje i slanjem svojih dobrovoljačkih snaga u Hrvatsku i BiH.

"Spavao sam kao beba, jer mi je savjest potpuno mirna. Svjež sam kao rosa, što će se vidjeti danas na konferenciji!", navodno su riječi srpskog krvnika Vojislava Šešelja pola sata prije nego što je počelo čitanje presude u Haagu, prenosi dnevnik Informer. Šešelj kaže da ga presuda ne zanima i da neće pratiti izricanje presude.

"Nemam vremena pratiti prijenos iz Haaga" rekao je Šešelj za dnevnik Informer koji je poznat po privrženost aktualnoj vlasti u Srbiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.