Srpski odvjetnik uhićen na Bajakovu, zbog slavljenja četnika završio u pritvoru

Screenshot: Facebook

Be­o­grad­skog odvjetnika Ne­ma­nju Be­rića uhitila je hrvatska policija na gra­nič­nom prijelazu Ba­ja­ko­vo, nakon čega mu je sudac prekršajnoga suda u Šibeniku odredio 15 da­na pritvora, objavio je portal Politika.rs.

Navodno je Be­rić uhićen jer je na Facebooku objavio snimku sebe dok vo­zi i pje­va pjesmu "Do Di­na­re ni­đe ne sta­jem", piše srpski portal.

Jutarnji list pak navodi da je priveden zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno širenja mržnje i nacionalne nesnošljivosti, te da su ga policajci prekršajno prijavili za ukupno 31 objavu na njegovom Facebook profilu koju povezuju s četničkim pokretom i ratnim zločinima.

Po­li­ti­ka piše da je odvjetnik po­rije­klom iz Kni­na i da je tamo bio na od­mo­ru s još če­tve­ro ko­le­ga iz Be­o­gra­da. Policija ga je zaustavila 10. kolovoza, na po­vrat­ku u Sr­bi­ju.

Odvjetnička ko­mo­ra Sr­bi­je upu­ti­la je do­pis veleposlanstvu Sr­bi­je u Hr­vat­skoj i zatražila in­for­ma­ci­je o uhićenom odvjetniku. Ka­ko na­vo­de, ko­mo­ra mo­li veleposlanicu Je­le­nu Mi­lić da ode u Ši­be­nik i po­sje­ti Be­ri­ća ka­ko bi se utvr­ilo zašto je točno Berić uhićen.

Index je poslao policiji upit o ovom slučaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.