Stiže promjena vremena

Foto: Pixsell

Meteorolozi najavljuju kraj vrućina. Brzo stiže manja promjena, a onda bi trebala uslijediti i veća.

Pljuskovi i grmljavina, na Jadranu moguća nevremena

Progonostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavljuju da se sutra može očekivati postupno naoblačenje s jugozapada, a od sredine dana ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice kiša.

Lokalno su vrlo vjerojatni i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguće je i nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, zatim u noći na petak i u Dalmaciji.

Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna većinom između 27 i 31, na istoku i do 33°C, prognozira DHMZ.

Nakon manje promjene stiže i pravo osvježenje

Neverin donosi sličnu prognozu, a uz to navodi i kada u Hrvatskoj možemo očekivati pravo osvježenje.

"U četvrtak u drugom dijelu dana i u noći na petak stižu nam grmljavinski pljuskovi, uz obalu često i izraženiji uz veće količine kiše u kratkom razdoblju.

U unutrašnjosti znatno manje oborina, a na istoku zemlje mjestimice i bez kiše.

Od petka svježije, ali će Slavonija i dijelovi Dalmacije i dalje mjeriti oko ili malo iznad 30°C. Zamjetnije osvježenje stiže početkom idućeg tjedna", prognozira Neverin.

U četvrtak u drugom dijelu dana i u noći na petak stižu nam grmljavinski pljuskovi, uz obalu često i izraženiji uz veće...

Posted by Neverin on Wednesday, September 4, 2024

Još dosta sunca za vikend, a potom osvježenje. Moglo bi potrajati

Napomenimo i da bi za vikend još moglo biti dosta sunca u cijeloj zemlji. 

Što se veće promjene tiče, ona se, kako sad stvari stoje, očekuje u ponedjeljak kada stiže nova kiša i nešto značajniji pad temperatura, još izraženiji na kopnu, koji bi mogao obilježiti i ostatak tjedna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.