Stranka umirovljenika Primorcu: Ne možete ponosno hodati pred nama, iza Vas stoji HDZ

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Odnos prema umirovljenicima je ključan. Jedan od prioriteta je osigurati dosljednu zdravstvenu skrb jer umirovljenici moraju biti dio cjelokupnog sustava", poručio je danas HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac.

Na njegove izjave osvrnuli su se iz Stranke umirovljenika priopćenjem koje potpisuje predsjednik stranke Lazar Grujić. Prenosimo ga u cijelosti:

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac objavio je danas kako želi „hodati ponosno pred umirovljenicima diljem Hrvatske, kao i pred svojom majkom umirovljenicom“ i kako „nema sile koja će ga na tom putu zaustaviti“.

"Nećete moći ponosno hodati pred umirovljenicima jer iza Vas stoji HDZ"

Gospodine Primorac, Vi ne možete i nećete moći ponosno hodati pred umirovljenicima jer iza Vas stoji HDZ koji već godinama vara umirovljenike i uvijek pred izbore kupuje naklonost umirovljenika dajući im jednokratnu financijsku pomoć. Upravo to HDZ-ova vlada čini i sada, znajući da je umirovljenicima svaka pomoć dobrodošla, pa i jednokratna.

Imali ste priliku, gospodine Primorac, i danas pokazati da nema sile koja će Vas zaustaviti, ali niste: prešutjeli ste nepravdu koju je HDZ učinio i koju i dalje čini umirovljenicima. Još 2016. godine obećao je HDZ umirovljenicima da će povećati mirovine na 60 posto prosječne plaće, no ništa nije učinjeno po tom pitanju. I nema nikakve naznake da će se to učiniti dok je HDZ na vlasti.

Jer, ni jednokratne pomoći, ni promjena formule za izračun mirovina neće trajno riješiti status umirovljenika, neće osigurati mirovine za dostojanstven život umirovljenika. Vi to ne smijete i nećete reći jer Vas u tome zaustavlja sila koja se zove HDZ.

"Željeli bi vjerovati u Vaše dobre namjere, ali ne možemo"

Stranka umirovljenika bi željela vjerovati u Vaše dobre namjere, ali ne možemo sve dok se javno ne založite kod HDZ-ove vlade da se ukine penalizacija svakom umirovljeniku koji navrši 65 godina života, da se mirovine usklađuju u 100 postotnom iznosu rasta plaća i rasta cijena, odnosno da mirovine rastu i sukladno rastu BDP-a.

Ne možemo Vam vjerovati i sve dok uz Vas stoji HSU, stranka koja je podržala nepravdu prema umirovljenicima – a podržava je i dalje - samo zbog toga da bi svom predsjedniku Veselku Gabričeviću osigurala saborsku fotelju.

Zato Stranka umirovljenika poziva sve hrvatske umirovljenike da ne vjeruju političkoj demagogiji gospodina Primorca i HSU-a, već da nastavimo borbu za prava umirovljenika.

Nova formula za izračun mirovina koju sada obećava vlada, a očito podržava i gospodin Primorac, povećala bi mirovine za jedva 1,5 posto! Hrvatskim umirovljenicima ne trebaju mrvice pred izbore, nego trajno povećanje mirovina koje će biti usklađene s rastom plaća i BDP-a, mirovine s kojima će se moći dostojanstveno živjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.