Taksist kod Dubrovnika pijan prevozio putnike, izmjereno mu 2.29 promila

Foto: Google Street View

Policajci su jučer u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj uočili taksi s dubrovačkim registracijama koji je vozio u smjeru Cavtata i krivudao kolnikom. Oko 11:30 su zaustavili taksi i otkrili da ga vozi 45-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Vozio je putnike u Zračnu luku Ruđer Bošković.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola od 2.29 g/kg.

Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrežnjenja nakon čega je odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem.   

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana, napominju iz dubrovačke policije.

Podsjećaju i da je kažnjivo odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva  alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize i to novčanom kaznom  od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.