Televizija Šibenik je propala. Pojavio se novi koncesionar?

Screenshot: YouTube

Trgovački sud u Zadru istovremeno je otvorio i zaključio stečaj Televizije Šibenik koja je prestala s emitiranjem u veljači ove godine s utvrđenim dugom od gotovo 26.000 eura te će se nakon pravomoćnosti rješenja taj nakladnik brisati iz sudskog registra.

Televizija Šibenik lokalni je medij koji je počeo s emitiranjem u siječnju 2006., a ugašena je 15. veljače i to, kako je istaknuo direktor i osnivač Stjepan Grcić, "zbog zdravstvenih i akumuliranih i financijskih poteškoća".

Nakladniku televizije – trgovačkom društvu Televizija Šibenik d.o.o. je odlukom Vijeća za elektroničke medije (VEM) krajem veljače bila i trajno oduzeta koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizija na području Šibenika.

No, prema pisanju Šibenik Newsa, šibenska lokalna televizija uskoro bi ponovo mogla emitirati. Naime, tvrtka Mediteran sports managment, vlasnika Stipana Dramca, jedina je VEM-u poslala ponudu za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije na području d72 - Grad Šibenik, potvrđeno je na sjednici VEM-a 22. kolovoza.

Prema pisanju lokalnih medija, Dramac je jedan od sponzora Nogometnog kluba Šibenik i jedan je od najbližih suradnika Željka Karajice, vlasnika prvoligaša sa Šubićevca. Dramac je bosanski Hrvat koji godinama živi u Austriji, gdje je razvio biznis u građevinskom sektoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.