Trojica reketarila 26-godišnjaka. Zvali ga, slali mu poruke pa ga pretukli kod Rijeke

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 20, 21 i 54 godine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su zbog nepodmirenog dugovanja od sredine svibnja do početka rujna ove godine iznuđivali oštećenog 26-godišnjeg hrvatskog državljanina.  

Kazneno djelo su počinili tako da su radi isplate novca oštećenom u više navrata upućivali prijetnje preko telefona i poruka, a jednom prilikom je na području Viškova fizički napadnut te mu je također upućena verbalna prijetnja.

Platio 350 eura, oni uvećali dug

Nakon što je oštećeni jednom od osumnjičenika platio iznos od 350 eura, dugovanje je znatno uvećano i prebačeno na drugog osumnjičenika, koji je s trećim osumnjičenim nastavio s pokušajima da si pribave protupravnu imovinsku korist.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 20-godišnji hrvatski državljanin kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na to da je počinio kazneno djelo iznude, dok su druga dvojica prijavljena za kazneno djelo iznude u pokušaju.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.