Trump: Biden odustaje. Stiže zamjena, a ona je tako je*eno loša i jadna

Foto: EPA

Republikanski kandidat Donald Trump poručio je da aktualni predsjednike Joe Biden odustaje od predsjedničke utrke nakon lošeg nastupa u prošlotjednoj debati na CNN-u. Trump je mišljenje iznio u snimci koju je podijelio na svojoj društvenoj mreži Truth Social. Na snimci sjedi u kolicima za golf i razgovara s osobom koja se ne vidi.

Bidenov nastup u debati bio je naširoko kritiziran te je doveo do sve veće zabrinutosti za njegovo zdravlje i poziva da odustane od izbora u studenom. "On je samo odustao, znate, odustaje od utrke, a to znači da imamo Kamalu", govori Trump, misleći na potpredsjednicu Kamalu Harris. 

"Mislio sam da će biti bolja. Ona je tako jadna, tako je jebeno loša. Možete li zamisliti da ima posla s Putinom i predsjednikom Kine - koji je žestoka osoba, on je žestok čovjek, vrlo čvrst tip. Upravo su objavili da on (Biden) vjerojatno odustaje", dodaje Trump, prenosi Sky News.

Bijela kuća odbacila napise pojedinih medija

Nije jasno na čemu se temelje Trumpove tvrdnje, s obzirom na to da je 81-godišnji Biden nedvosmisleno odbacio nagađanja o povlačenju iz utrke. "Ne odlazim. U ovoj sam utrci do kraja", poručio je Biden svojim pristašama. 

Bidenove brojke u anketama su pale, a američki mediji izvijestili su kako je rekao savezniku da su njegovi nastupi u sljedećem tjednu ključni, što je Bijela kuća demantirala. Biden je u utorak priznao kako je gotovo zaspao tijekom TV debate zbog jet-laga. 

Bidenova nominacija trebala bi službeno biti potvrđena na stranačkoj konvenciji u kolovozu, a jedini realan način na koji bi mogao biti zamijenjen je da sam odluči odstupiti. Ako odustane, kao potencijalne zamjene spominju se Kamala Harris te guverner Kalifornije Gavin Newsom i guvernerka Michigana Gretchen Whitmer.

Biden sutra daje intervju

Biden je jučer održao virtualni sastanak s 24 guvernera kako bi ih pokušao uvjeriti da je dorastao predsjedničkoj poziciji. Guverneri Marylanda, Minnesote i New Yorka nakon toga su novinarima rekli da ga i dalje podržavaju.

Međutim, nekoliko demokrata javno je istupilo i pozvalo ga da se povuče, uključujući predstavnika Arizone Raula Grijalvu i Setha Moultona iz Massachusettsa. "Nesretna je stvarnost da će nam status quo vjerojatno donijeti Trumpa. Predsjednik Biden neće postati mlađi", upozorio je Moulton.

Suosnivač Netflixa i veliki stranački donator Reed Hastings također je pozvao Bidena da prekine utrku, a pritisak na Bidena mogao bi postati neizdrživ ako više velikih donatora učini slično. Sve oči sada su uprte u predsjednikov sutrašnji nastup u intervjuu za ABC News.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.