Tucker Carlson: Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim

Foto: EPA

Američki konzervativni novinar Tucker Carlson najavio je kako bi uskoro mogao intervjuirati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. 

"Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dvije godine, a posebno intenzivno nakon intervjua s Putinom u veljači. Poanta je donijeti Amerikancima prijeko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti mijenja položaj njihove zemlje u svijetu. Nadamo da uskoro stiže intervju", napisao je Carlson na društvenoj platformi X. 

Carlson je 6. veljače intervjuirao ruskog čelnika Vladimira Putina, a intervju je objavljen par dana kasnije. Radilo se o prvom Putinovom intervju sa zapadnim medijima otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u veljači 2022. 

Prošle godine otišao s Fox Newsa

Putinov intervju kod Carlsona trajao je dva sata, a započeo je polusatnim Putinovim predavanjem o povijesti Rusije i Ukrajine. Putin je opširno govorio o porijeklu ruske državnosti u devetom stoljeću, Ukrajini kao umjetnoj državi i poljskoj suradnji s Hitlerom. 

Carlson je godinama bio jedno od glavnih lica Fox Newsa, gdje je u udarnom terminu vodio vrlo gledanu emisiju. Međutim, u travnju prošle godine došlo je do raskida suradnje. 

Vijest o Carlsonovom odlasku objavljena je nekoliko dana nakon što je Fox News platio nagodbu blizu 800 milijuna dolara da se okonča slučaj klevete zbog optužbi te televizije da je tvrtka za brojanje glasova Dominion Voting Systems pomogla ukrasti glasove Donaldu Trumpu na predsjedničkom izborima 2020. 

Interna komunikacija objavljena uoči suđenja sugerira da su Carlson i njegovi kolege sumnjali u tvrdnje Trumpovih saveznika i same mreže, ali da su ih svejedno objavili iz straha od gubitka gledatelja u korist suparnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.