Tvrtka o kojoj je danas pričao Tomašević u vlasništvu je obitelji Pripuz i Petrović

Foto: Sanjin Strukić Goran Stanzl (Pixsell)

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević rekao je danas da je za 17 parkirnih mjesta u centru grada izdano rješenje tvrtki Cubano d.o.o., a da ta rješenja ne može naći u gradskim arhivima te da nema ni dokaza o plaćanju.

>> Tomašević: 17 parkinga u centru netko koristi bez plaćanja, postavili su i stupiće

"Mjesta su i dalje obilježena i netko ih koristi", rekao je Tomašević. Vlasnice i osnivačice tvrtke Cubano su Dubravka Pripuz i Mirjana Petrović, inače supruge Zorana Pripuza i Blaža Petrovića, koji su već desetljećima bez velikog uspjeha mete USKOK-a i DORH-a. I Pripuz i Petrović bili su bliski s pokojnim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Česta meta USKOK-a i DORH-a

Kao negativan primjer rezervacije parking mjesta Tomašević je danas, čini se, ne bez razloga, naveo tvrtku Cubano. Kako doznajemo, 17 rezerviranih parkirnih mjesta koje koristi tvrtka Cubano nalazi se u Ulici Vjenceslava Novaka, u centru Zagreba i neposrednoj blizini parka Ribnjak. Tvrtka Cubano registrirana je u Šoštarićevoj ulici, koja se naslanja na Novakovu ulicu. 

Kao što smo napisali u uvodu, tu tvrtku vode supruge poduzetnika koji su dobro poznati USKOK-u i DORH-u. Dubravka Pripuz supruga je kontroverznog Zorana Pripuza, kojeg su USKOK i DORH više puta dosad neuspješno teretili. Zoran Pripuz, brat Petra Pripuza, u javnosti je postao poznat još nakon što je krajem devedesetih uhićen s grupom Nikice Jelavića u akciji protiv "zločinačke organizacije". 

Cubano je u minusu 400 tisuća eura 

Mirjana Petrović supruga je Blaža Petrovića, također kontroverznog poduzetnika, koji je, baš kao i obitelj Pripuz, više puta bio meta USKOK-a i DORH-a. Petrović je u posljednje vrijeme često u sudnici nakon što je počelo suđenje za primanje mita sutkinje Maje Šupe, koju se tereti da je primila mito upravo od Petrovića kako bi u njegovom slučaju donijela oslobađajuću presudu.

Na ročištu u lipnju ove godine Petrović je rekao da njegova mjesečna primanja iznose osam tisuća kuna te da je sa suprugom vlasnik većeg broja nekretnina u Zagrebu i Makarskoj. 

Tvrtka Cubano, koju je spomenuo gradonačelnik Tomislav Tomašević, prošlu je godinu završila s minusom od gotovo 400 tisuća eura, a bila je i na listi poreznih dužnika. Trenutno prema poslovnim podacima nema aktivnih računa. Tvrtka je registrirana za poslovanje s nekretninama i posluje od 2017. godine. 

Supruge vode tvrtke

Dubravka Pripuz navodi se i kao osnivačica tvrtke Riblji svijet, u kojoj je i direktorica. Djelatnost te tvrtke je morski ribolov, a 2023. godinu završili su s dobiti od 23.158 eura. Mirjana Petrović stoji iza tvrtke Kuk Oaza iz Makarske, koja je prošlu godinu završila s minusom od 87 tisuća eura, a bavi se nekretninama. 

Talon gradnja registrirana je na istoj adresi kao i Cubano, a tvrtka je prošle godina bila u plusu 12 tisuća eura. Na istoj adresi je i tvrtka Lata Lon Izgradnja, koja je prošle godine imala dobit od 22 tisuće eura.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.