Rus uhićen u Americi. Imao je dovoljno eksploziva da sravni cijeli kvart

Foto: Policija Philadephije

Ruski državljanin nedavno uhićen u SAD-u optužen je za proizvodnju oružja za masovno uništenje u svom domu u Philadelphiji, javljaju američki mediji. Gotovo 23 kilograma eksploziva zaplijenjena su na posjedu Evgenija Sadrislamova, a vlasti kažu da je time mogao "sravniti cijeli kvart".

Vatrogasci su pozvani na njegovo imanje prošlog petka nakon što su primili dojavu o dimu koji dolazi iz garaže, izvijestio je Fox 29 News. Muškarac i žena čiji identiteti nisu objavljeni spašeni su iz kuće i hitna pomoć im je pružena na licu mjestu. Nema izvještaja o ozlijeđenima.

James Kelly III, zamjenik načelnika policije Philadelphije, rekao je da je u podrumu i garaži pronađen "laboratorij za proizvodnju eksploziva", uključujući materijale za izradu zapaljivih naprava.

"Izbjegli smo veliku tragediju"

"Ovo smo stvarno izbjegli veliku tragediju", rekao je. Evgenij Sadrislamov (27) optužen je za posjedovanje oružja za masovno uništenje, podmetanje požara i bezobzirno ugrožavanje javne sigurnosti.

U pritvoru je uz jamčevinu od 950.000 dolara, a preliminarno saslušanje zakazano je za 22. listopada, rekli su dužnosnici.

Sadrislamov je već bio na izdržavanju uvjetne kazne nakon incidenta 2020., kad je u njegovom domu pronađen komercijalni vatromet. Tužitelji su rekli da je novi incident "jasna eskalacija" u odnosu na njegovu raniju presudu.

"Danas imamo sreću što govorimo o optuženiku koji je optužen samo za ugrožavanje sebe, svoje obitelji i susjedstva svojim ilegalnim laboratorijem za eksplozive", rekao je Eric DeGree, specijalni agent pri Uredu za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive.

Dodao je da je Sadrislamov mogao ubiti sebe i svoju obitelj, ali i svoje susjede. "Ovo je bila ogromna opasnost za zajednicu. U kući je nađeno toliko eksploziva da je mogao sravniti cijeli kvart", rekla je Angela Brennan, pomoćnica okružnog tužitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.