Akcija u BiH, uhićen Turčin koji je krijumčario migrante u Hrvatsku

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca koji je turski državljanin zbog sumnje da je sudjelovao u organiziranom krijumčarenju ilegalnih migranata iz te zemlje u Hrvatsku, potvrdili su iz MUP-a Federacije BiH. Turčina su uhitili pripadnici Uprave policije federalnog MUP-a, u sklopu operativne akcije Liberterra II. Navedeno je kako je riječ o osobi inicijala S.A. (38).

On je 19. rujna kod mjesta Čatrnja u blizini Bosanske Gradiške pokušao prebaciti u Hrvatsku 11 ilegalnih migranata, državljana Sirije. Nakon kaznene obrade Turčin će biti predan Tužiteljstvu BiH koje je nadležno za slučajeve organiziranog kriminala.

Prema podacima Europola još od 2023. godine bosanskohercegovačko-hrvatska granica je druga po broju osoba koje krijumčari pokušavaju prebaciti sa zapadnog Balkana na teritorij Europske unije.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić ranije ove godine potvrdio je kako u toj zemlji djeluju brojne organizirane skupine koje se bave krijumčarenjem migranata u Hrvatsku. "Nažalost migrantska kriza je pogodovala razvijanju ‘biznisa‘ krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organiziranog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.