U Istri se predstavljao kao utjecajni moćnik, ljudi mu davali tisuće eura

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela prevara, objavila je danas istarska policija.

Obećao riješiti priznavanje diplome...

Sumnjiči ga se da je od 1. kolovoza do 23. prosinca 2023. godine prevario 42-godišnjaka tako što mu se predstavio kao osoba od jakog političkog utjecaja te obećao da će mu za određeni novčani iznos riješiti priznavanje i nostrifikaciju diplome za člana obitelji. Kako to nije učinio, oštećeni je shvatio da ga je prevario za više stotina eura, stoji u priopćenju.

...legalizaciju nekretnine...

Također, sumnjiči ga se da je od 1. travnja do 30. svibnja 2024. godine na području Umaga prevario 67-godišnjakinju kojoj se također predstavio kao osoba od jakog političkog utjecaja i obećao joj riješiti problem s legalizacijom nekretnine za nekoliko tisuća eura. Kako to do određenog roka nije učinio, žena je shvatila da je prevarena, objavila je policija.

i prodaju nekretnine

Zadnje kazneno djelo počinio je od 1. rujna do 28. veljače ove godine, kada je prevario 56-godišnjakinju kojoj je obećao da će joj riješiti prodaju nekretnine na području Umaga, što nije učinio te ju je oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura, objavila je policija, dodajući da je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 67-godišnjak u jutarnjim satima 19. rujna priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.