U Jablanici fizički nasrnuo na GSS-ovca zbog potražnih pasa. "Ja sam ovdje bog"

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite, koji je ranije za N1 BiH rekao da "nitko u Bosni i Hercegovini nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima", napao je fizički Davorina Sekulića, fotoreportera i člana GSS-a koji ima potražnog psa u K9 timu. Incident se dogodio tijekom razgovora i rasprave o tome zašto nakon poplava civilna zaštita odmah nije pozvala pse za potragu.

"Zašto nisu potražni psi bili angažirani prvi dan?" pitao je Davorin Sekulić Sabahudina Spahovića, prenosi Klix.ba.

"Sva pomoć koja je došla sa psima došla je posredstvom mehanizma civilne zaštite EU. To nije jednostavna procedura. Mogli smo mi privatno zvati nekog, ali želimo da se uspostavi jedan sistem i da to sve ide kroz sistem", kazao je Spahović i potom dodao: "Psi jesu dobrodošli, ali nije toliko neophodno bilo u prvim momentima da oni budu na terenu. Da smo ih imali u BiH, mi bismo ih angažirali."

 

"Ja sam ovdje bog"

Na konstataciju Sekulića da BiH ima pse za potragu, točnije GSS Sarajevo njih nekoliko, Spahović je ponovio raniju tvrdnju da BiH nema licencirane pse za potragu mrtvih i konstatirao da "nitko živ nije bio u kućama".

"Imamo pse licencirane za potrage u ruševinama, nemamo licencirane za potragu mrtvih. Nitko živ nije bio u kućama! Nemojte sad da se svađamo. Nemojte mi o Šmekiju pričati, nemaju licencu!"

Na konstataciju da to znači da psi koji su išli u Tursku i spašavali živote nisu dovoljno dobri, Spahović se unio u lice fotoreporteru i poručio: "Hoćeš se svađati sa mnom ovdje? Razguli odavde!" te je nasrnuo na njega.

Sekulić je za N1 dodatno pojasnio što je uzrokovalo napetost i ispad Spahovića. "Došli smo uzeti izjavu. On je ranije izrekao laži da u BiH ne postoje potražni psi i htio sam ga pitati zašto psi nisu izvedeni odmah na teren i reagirali, jer BiH ima te pse", ispričao je Sekulić za N1 i dodao: "Igraju se s ljudskim životima. Kako je mogao proglasiti odmah sve ljude mrtvim? To nije ljudski niti profesionalno."

Sekulić je poručio da je srećom prošao bez posljedica i zaključio: "Žao mi je samo što nisam snimio na kraju kada je rekao "ja sam ovdje bog".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.