U Kini nožem ubio malog Japanca (10) na putu u školu, i to na znakovit datum

Foto: Profimedia

Dijete upisano u japansku školu u Shenzhenu u Kini preminulo je nakon što ga je jučer izbo napadač, priopćila je japanska vlada. Kineske vlasti su rekle da je žrtva imala 10 godina i da je izbodena na putu do škole u srijedu. Osumnjičeni 44-godišnji napadač uhićen je na licu mjesta.

Dijete je umrlo danas u ranim jutarnjim satima, rekla je novinarima japanska ministrica vanjskih poslova Yoko Kamikawa.

"Podli čin"

"Incident shvaćam krajnje ozbiljno, ovo se nikada ne bi smjelo dogoditi ni u jednoj zemlji. Osobito žalim što je ovaj podli čin počinjen nad djetetom na putu u školu", rekla je. Japan je od Kine zatražio detaljno objašnjenje i poduzimanje strogih sigurnosnih mjera, dodala je.

Vlasti u Japanu i Kini nisu otkrile nacionalnost ni spol žrtve. No, na web stranici Japanske škole u Shenzhenu piše da je za djecu japanske nacionalnosti, a japanski mediji navode da je žrtva mali Japanac.

Lokalna japanska gospodarska komora zatražila je od japanske vlade da se pobrine za sigurnost svojih državljana u tom području, navodi se u priopćenju organizacije.

Napad na godišnjicu incidenta

Napad se dogodio u blizini škole na godišnjicu incidenta iz 1931. godine koji je izazvao rat između Kine i Japana, osjetljivog datuma u trenutku kada prijeti pogoršanje diplomatskih odnosa.

Bio je to drugi takav napad u blizini japanske obrazovne ustanove u Kini u posljednjih nekoliko mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.