U Meksiku pronađen mrtav drugi aktivist koji se borio za spas leptira

Homer Gomez Screenshot: YouTube/NotimexTV

U MEKSIKU je pronađen mrtav drugi aktivist koji se zalagao za očuvanje leptira monarha i šuma u kojoj oni prebivaju.

Raul Hernandez radio je kao vodič u parku leptira u saveznoj meksičkoj državi Michoacan. Njegovo premlaćeno tijelo nađeno je samo dva dana nakon pogreba drugog aktiviste - Homera Gomeza.

Tijelo prekriveno modricama

Hernandez (44) nestao je u ponedjeljak, 27. siječnja. Napustio je park kao i obično, a posljednji put je viđen u podne u selu El Oyamel, piše BBC.

Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na vrhu brda El Campanario. Forenzički stručnjaci priopćili su da je tijelo bilo prekriveno modricama i da je imao ranu na glavi. Istraga o njegovoj smrti je u tijeku.

Drugi aktivist pronađen u bunaru

Konzervatori strahuju da bi njegova smrt mogla biti povezana sa smrti Homera Gomeza koji je nestao na istom području 13. siječnja. Njegovo je tijelo pronađeno u bunaru 29. siječnja, a obitelj je rekla kako je prije nestanka primao prijetnje zbog svoje kampanje protiv sječe drveća.

Gomez je bio aktivist koji se borio za očuvanje leptira monarha i njegovog staništa. U studenome prošle godine osnovao je park leptira monarha kako bi time pokušao zaustaviti ilegalnu sječu šuma na tom području.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.