U petak stiže zahladnjenje, temperature će pasti ispod 10 stupnjeva

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Krajem tjedna vrijeme će osjetno zahladnjeti, a temperature će ponegdje pasti i ispod 10 stupnjeva, prenosi HRT.

Sutra će u većini Hrvatske biti najsunčaniji dan ovog tjedna, s temperaturama oko 25 Celzijevih stupnjeva. Slijedi oblačnije, kišovitije, negdje i uz nevrijeme, uglavnom do petka, kad će osjetno osvježiti, uz sjeverni vjetar, na Jadranu lokalno i olujnu buru.

U gorju moguć i snijeg

Nakon toga u četvrtak još ponegdje južine, na istoku vjerojatno i vrućine, u petak je, uz zahladnjenje i buru, u najvišem gorju moguć i snijeg. Za vikend manje oborine i vjetra, osobito na Jadranu i sunčana razdoblja, ali za sredinu rujna razmjerno svježe, nekima u kopnenom području i prohladno, uz najnižu noćnu i jutarnju temperaturu zraka i nižu od 10 Celzijevih stupnjeva, te najvišu poslijepodnevnu oko 15°C.

"U četvrtak promjena vremena - jače naoblačenje, pljuskovi s grmljavinom, lokalno i obilni. S jakim sjevernim vjetrom ponegdje će već u četvrtak osjetno zahladnjeti, a u petak gotovo posvuda u unutrašnjosti. Uz svježije vrijeme prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, još u petak lokalno obilnom.

I na Jadranu oblačnije i nestabilno. Glavnina kiše i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom vjerojatno će biti u četvrtak na sjevernom Jadranu, a u petak u Dalmaciji, dok bi u subotu mogla izostati. Umjereno i jako jugo u petak će naglo okrenuti na buru i tramontanu te će osjetno osvježiti." prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.