U Požegi uhljebili HDZ-ovca, dobit će 20.000 eura za dva mjeseca rada

Foto: Auretis/Facebook

HDZ-ov gradonačelnik Požege Željko Glavić nedavno je bez javnog natječaja na čelo nove gradske tvrtke postavio HDZ-ovca Domagoja Pršu, bivšeg ravnatelja Studentskog centra u Požegi i čovjeka koji je u kumskim odnosima s jednom od gradskih pročelnica.

Prša će sada voditi tvrtku Auretis koja upravlja gradskim dječjim odmaralištem na Krku. Radi se zapravo o jednoj zgradi uz plažu u kojoj tijekom srpnja i kolovoza besplatno ljetuju djeca iz Požege.

Portal 034 piše da će novoizabrani direktor za svoj "sezonski rad" od dva mjeseca tijekom cijele godine imati bruto plaću od 2433 eura. Na sve to obračunava se dodatnih 15% za zdravstveno osiguranje uz uvećanje plaće od 0.5% za svaku godinu radnog staža. Ukupno je to gotovo 3000 eura troškova koje će svaki mjesec plaćati građani Požege odnosno tvrtka Auretis. 

Pršina neto plaća bit će oko 1700 eura, što je oko 20.000 eura na godinu.

Požežane će trošak novog direktorskog mjesta uz plaću, isplatu regresa, božićnice, ostale prigodne nagrade te eventualne dnevnice i putne troškove koštati gotovo 40.000 eura na godišnjoj razini, piše 034.

Dosadašnji direktor tvrtke Auretis bio je zaposlenik Gradske uprave kojem je funkcija direktora bila pridodana i koji za svoj rad s odmorištem navodno nije bio dodatno plaćen.

"Gradonačelnik zaposlio prijateljevu kćer, sad i njihovog kuma"

Tvrtka Auretis je u djelokrugu novoosnovanog Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Na mjestu pročelnice ovog odjela je Maja Petrović, potpredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Požega s kojom je Prša u kumskim odnosima.

Prije tri godine su lokalni portali pisali o snimci na kojoj gradonačelnik Glavić navodno najavljuje da će nakon izbora osnovati novi ured i na njegovo čelo postaviti Maju Petrović, kćer svoga prijatelja Nikole Jankovića.

"Gradonačelnik zapošljava (i osniva upravni odjel) za prijateljevu kćerku, u tvrtki o kojoj vodi skrb upravo ta kćerka zapošljava se njihov kum?! Pa do kad ta gospoda misle ovaj grad i građane silovati s uhljebljivanjem svoje rodbine, prijateljima, kumovima?" napisao je u priopćenju SDP-ov vijećnik Mitar Obradović.

Prema javno dostupnim podacima iz Sudskog registra, Prša je direktor i jedini član Uprave postao 14. kolovoza ove godine, a informacija o njegovom imenovanju nije objavljena ni na službenim stranicama Grada Požege. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.