Rusi napali više ukrajinskih regija. Dvoje mrtvih, među desecima ranjenih i djeca

Foto: EPA

U ruskim napadima danas ubijene su dvije osobe, a ranjeno je njih 26 u ukrajinskim regijama koje se protežu od juga prema istoku i sjeveroistoku, objavile su lokalne vlasti.

U raketnom napadu u južnoj regiji Odesi ubijena je žena, ozlijeđeno sedam osoba i oštećena lučka infrastruktura, objavio je regionalni guverner Oleh Kiper na Telegramu. U sjeveroistočnoj Harkivskoj regiji ubijena je žena i ranjen jedan muškarac u udaru ruske navođene bombe na selo Ruska Lozova, prema regionalnom guverneru Olehu Siniehubovu.

Devet osoba, uključujući četvero djece, ranjeno je u napadu bespilotnim letjelicama i granatiranju u gradu Novohrodivki u regiji Doneck, rekao je guverner Vadim Filaškin.

Ranije napadnut Dnjepar

Guverner regije Dnipropetrovsk Serhij Lisak izvijestio je o sedam ranjenih u južnom gradu Nikopolu. Ranije je rekao da su ruske snage dronovima i topništvom napale područja u blizini Nikopola jučer navečer i danas ujutro.

Lisak je kasnije izvijestio da je žena preminula od ozljeda zadobivenih jučer u glavnom gradu regije, Dnjepru. U tom napadu poginulo je sedam ljudi.

Dva civila u južnom gradu Hersonu ranjena su u napadu drona, priopćila je lokalna uprava. Sve pogođene regije bile su izložene opetovanim napadima od početka ruske invazije u veljači 2022.

Rusija odbacuje navode da je ciljala civile ili civilnu infrastrukturu, ali su tisuće ljudi ubijene i ranjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.